Polițist din Murgeni, atacat în timp ce verifica un arestat la domiciliu. Agentul a fost preluat de Ambulanță

2 luni in urmă 8


Un agent din cadrul Poliției Orașului Murgeni a fost rănit în timpul unei intervenții. Incidentul s-a petrecut luni după amiază, în cartierul romilor din Murgeni.


Agentul de poliție se afla în timpul serviciului, având ca misiune să verifice respectarea măsurilor impuse persoanelor aflate în arest la domiciliu. Printre acestea, și un cetățean de etnie romă din cartierul Bedreaga.


În momentul în care a ajuns la domiciliulul arestatului, polițistul ar fi descoperit că bărbatul nu se afla acasă, iar membrii familiei acestuia au sărit să-l bată pe polițist.


„Confirmăm că un coleg de al nostru a fost implicat într-un incident, fiind desfășurate cercetări pentru a se stabili împrejurările în care s-au comis faptele și luarea măsurilor legale. Agentului de poliție i-au fost acordate îngrijiri medicale de către echipajul de la Ambulanță care s-a deplasat la fața locului”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.


Localnicii din Murgeni susțin că polițiștii au ajuns să se teamă să intervină în cartierul romilor, din cauza agresivității acestora. De altfel, anul trecut, polițistul implicat în incident reclama în spațiul public că a avut de suferit din cauza cetățenilor de etnie romă, fiindu-i distruse cauciucurile la mașină; în plus, a fost agresat fizic și verbal.


În vara anului trecut, orașul Murgeni a devenit zonă specială de siguranță, în urma violențelor între clanurile de romi. 21 de persoane au fost trimise în judecată, toate fiind condamnate cu suspendare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă