Polițist din Ilfov, acuzat că a amendat un bărbat care i-a atras atenția clientului unui magazin să poarte masca

4 săptămâni in urmă 18

Poliția Ilfov a demarat o anchetă după ce un bărbat s-a plâns pe rețelele sociale că a fost amendat din cauză că, fiind într-un magazin din Otopeni, i-a atras atenția unui client să poarte masca de protecție. Gabi Hirit susține că a fost amendat cu 1.000 de lei pentru „tulburarea liniștii publice”, scrie Digi24.

Gabi Hirit a povestit că a fost amendat cu 1.000 de lei după ce i-a atras atenția unui client să-și tragă masca peste nas: „Pentru că individul a reacționat urat, înjurături, amenințări, cei de la magazin au devenit atenți și au observat că mă aștepta afară. Mi-au cerut să rămân înăuntru și au chemat poliția”.

Echipajul sosit la fața locului l-au amendat atât pe recalcitrant, cât și pe Gabi Hirir pentru tulburarea liniștii publice, cu câte 1000 de lei.

Polițist: ”Dacă vreți să fiți în siguranță, stați acasă și comandați de la Glovo”

„Polițistul care a scris procesul verbal mi-a explicat că și pe el l-ar fi deranjat să-i atrag atenția să poarte masca corect”, mai scrie bărbatul.

El a postat și un dialog care ar fi avut loc cu polițistul.

Pâi ati fost chemat pentru că mi-a fost pusă în pericol siguranța personală iar dumneavoastră îmi dați amendă pentru că i-am atras atenția să poarte masca?
Dacă vreți să fiți în siguranță, stați acasă și comandați de la Glovo.

Polițist din Ilfov, acuzat că a amendat un bărbat care i-a atras atenția clientului unui magazin să poarte masca

IPJ Ilfov a transmis, ulterior, că a demarat o anchetă cu privire la acest incident.

„Polițiștii orașului Otopeni au identificat la fața locului doi bărbați, iar din verificările efectuate, a rezultat că și-au adresat cuvinte jignitoare, reciproc, tulburând ordinea publică. În acest context, polițiștii au procedat la sancționarea celor două persoane cu amenzi contravenționale, în valoare de 1000 de lei fiecare”, transmite IPJ Ilfov.

„Cu privire la posibilele afirmații neprincipiale ale unuia dintre polițiști, Biroul Control Intern va efectua verificări, pentru stabilirea cu certitudine a aspectelor semnalate. Persoana care a fost sancționată cu amendă poate formula plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenției la instanța de judecată competentă”, mai arată Poliția Ilfov.

Foto: Agerpres

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă