Polițist din cadrul forțelor Capitoliului, mort în urma rănilor suferite în timpul asaltului

1 lună in urmă 19


Ofițerul de poliție este a cincea persoană decedată în urma incidentelor de la Washington, a informat televiziunea americană ABC News.


„Ofițerul Sicknick a fost rănit în timp ce se angajase fizic în lupta cu protestatarii”, a anunțat United States Capitol Police (USCP).


Acesta a fost rănit în timp ce încerca să oprească protestarii să intre în Capitoliu.


„S-a întors la birou și s-a prăbușit. A fost dus la un spital local, unde organismul său a cedat din cauza rănilor. Moartea ofițerului Sicknick va fi investigată de Direcția pentru omucideri a Departamentului de poliție metropolitană, USCP și de partenerii noștri federali”, precizează USCP.


Este al cincilea deces după revolta de miercuri, 6 ianuarie, în care manifestanții pro-Donald Trump au trecut peste baricadele poliției, au intrat în Capitoliu, au devastat birouri, au spart geamuri și i-au determinat pe parlamentari să se ascundă.


Trei persoane au murit după „urgențe medicale”, iar a patra persoană decedată a fost o femeie de 35 de ani, Ashli ​​Babbitt, care a fost împușcată de poliția Capitolului în timp ce încerca să intre printr-o fereastră spartă în clădire.


50 de polițiști

au fost răniți în incidentele de miercuri, de la Capitoliu, a relatat The New York Times.


Congresul SUA a validat ieri succesul lui Joe Biden în fața lui Donald Trump, la președinția SUA, după două luni de la alegerile prezidențiale din Statele Unite.


Procesul de validare a victoriei lui Joe Biden la președinție, început miercuri de Congresul SUA, a fost suspendat câteva ore, după ce susținătorii lui Donald Trump au pătruns cu forța în clădirea Capitoliului de la Washington.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă