Polițist amendat pentru că a depășit viteza în timp ce transporta un bărbat reținut la instanța unde se judeca propunerea de arestare

1 lună in urmă 2

Agentul de poliție, aflat în misiune, a fost sancționat și i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile pentru săvârșirea a două contravenții: depășire pe linie continuă și depășirea vitezei regulamentare.

Incidentul s-a petrecut pe 13 martie, pe drumul European 581, în zona localităților Crasna-Costești din județul Vaslui.

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, desemnat să transporte de la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vaslui la Judecătoria Bârlad un bărbat pentru care procurorii au înaintat propunere de arestare preventivă, a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliției Rutiere.

Polițiștul care conducerea autospeciala CRAP Vaslui, inscripționată cu însemnele Poliției, nu avea puse în funcțiune semnalele acustice și luminoase.

Polițistul nu a pornit semnalele acustice

Pentru a nu întârzia la judecarea propunerii de arestare, stabilită pentru ora 9.00, agentul a apăsat pedala de accelerație, iar pe raza localității Crasna a efectuat o depășire pe linie continuă.

În zonă se afla și un echipaj al Poliției Rutiere care monitoriza traficul. Observând abaterea colegului care conducerea autospeciala Poliției, polițistul rutier l-a tras pe dreapta.

Conducătorul auto a fost legitimat și testat alcoolscopic, rezultatul testării fiind negativ. Polițistul de la Arest  a încercat să îi explice colegului de la Rutieră că se află în misiune și transportă o persoană reținută la instanța din Bârlad, unde urmează să se judece propunerea de arestare, și că acesta era motivul pentru care se grăbea.

El a motivat că nu a pornit semnalele luminoase și acustice, deoarece, fiind o zi de sâmbătă, traficul era liber. Scuza sa nu a fost însușită de polițistul rutier.

„Conducătorul auto, care conducea o autospecială a CRAP Vaslui, a fost sancționat contravențional și complementar pentru depășirea limitei de viteză și efectuarea unei manevre de depășire neregulamentară. S-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 30 de zile. Autospeciala era în misiune, dar nu se deplasa în regim prioritar, în sensul că nu avea semnalele luminoase și acustice puse în funcțiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Echipajul de la Arest a ajuns cu ușoară întârziere la instanță, polițiștii fiind apostrofați de judecătorul care aștepta să judece propunerea de arestare. Într-un final, bărbatul reținut, cercetat într-un dosar de furturi, a fost arestat preventiv fiind transportat înapoi la Arestul IPJ Vaslui.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă