POLITICO: Putin, stapânul gazelor, mările murdare și ascensiunea armatei de șobolani

1 lună in urmă 18

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 22:00

0 citiri

 Putin, stapânul gazelor, mările murdare și ascensiunea armatei de șobolani

Halloweenul se apropie şi lumea este, cu siguranţă, înspăimântătoare. Preţul la energie a crescut atât de mult încât în curând ar putea fi mai ieftin să-ţi cumperi un bilet pe racheta spaţială a lui Jeff Bezos, decât să porneşti caloriferul. Iar acest lucru se întâmplă parţial pentru că omul care stă cu degetul pe robinetul de gaz al Europei este Vladimir Putin, scrie Paul Dallison, într-un articol de opinie pentru Politico.

Putin nu va participa fizic la summitul climatic COP26 de la Glasgow, pentru că e prea ocupat să ardă sticle de plastic de unică folosinţă. Însă, oricum, nu există o perspectivă prea optimistă în ceea ce priveşte aceste discuţii.

Prim-ministrul britanic a spus deja că nu este sigur că va exista vreun fel de acord suficient de relevant încât schimbările climatice să fie combătute. Şi acesta e un semn de întrebare, având în vedere că predicţia vine de la Boris Johnson, care e priceput în a se arăta optimist, chiar şi în cele mai catastrofale situaţii.

Guvernul britanic şi-a schimbat dramatic poziţia, recent, în ceea ce priveşte deversarea apelor menajere netratate în râuri şi mare. Mai mulţi parlamentari conservatori au blocat iniţial o iniţiativă care interzicea companiilor de apă să elimine apa menajeră netratată în mediul înconjurător.

După nenumărate reacţii de la activişti şi oameni obişnuiţi, pe social media, Guvernul a anunţat că aceste companii vor trebui, prin lege, să reducă deversările.

Foca Bonnie este, cu siguranţă, încântată de decizie. Foca este mascota reuniunii climatice de la Glasgow, deşi fanii ar putea să o recunoscă de la Campionatele Europene din 2018, un eveniment sportiv care a avut loc tot în Glasgow, pentru care Bonnie a fost, de asemenea, mascotă.

Recent, un oficial din Guvernul britanic a descris-o pe mascota Bonnie ca "regele șobolanilor din Glasgow", o referire la gunoaiele care împânzesc orașul, dar și la felul cum arată mascota Bonnie, care are picioare în loc de înotătoare și aduce mai degrabă a rozătoare, decât a viețuitoare marină.

Citeste si:

Previziuni catastrofale ale unui forum internațional extrem de important. Trei gaze cu efect de seră au atins cote fără precedent

Cu câteva zile înaintea reuniunii COP26 de la Glasgow privind schimbările climatice, experţii Organizaţiei meteorologice mondiale (OMM, o agenţie ONU) trag un nou semnal de alarmă. În...

Cine salvează Africa, continentul care devine de nelocuit?

Criza climatică va lovi continentul african cu o gravitate de neimaginat, avertizează un raport al Organizației Meteorologice Mondiale (OMM), Uniunea Africană și alți parteneri. Pentru multe...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă