Politicile de testare şi carantinare anti-Covid, SCHIMBATE, în Israel. Care sunt noile REGULI și când intră în vigoare

1 săptămână in urmă 25

Astfel, testele RT-PCR vor fi rezervate locuitorilor de peste 60 de ani şi celor cu sistem imunitar slăbit, urmând ca persoanele cu risc mai scăzut să utilizeze teste antigenice rapide, potrivit unui anunț făcut de Ministerul israelian al Sănătăţii.

Persoanele care nu se află în grupele de risc şi care sunt vaccinate împotriva coronavirusului vor putea utiliza kit-urile de testare la domiciliu pentru a afla, într-o primă fază, dacă este necesar să se autoizoleze după expunerea virus.

„Aceasta este o schimbare semnificativă menită să identifice mai rapid populaţiile la risc, să se intervină şi să se prevină formele grave de boală. Acum ne uităm şi mai puţin la (ratele de) infectare”, a arătat Nachman Ash, director general în Ministerul Sănătății, într-o conferinţă de presă.

Israelul speră, pe de altă parte, că stocurile sale de medicamente antivirale achiziţionate de la Pfizer şi Merck vor ajuta ca numărul de spitalizări şi de cazuri grave să rămână scăzut, asta deși se aşteaptă ca infectările zilnice să atingă cifre record în săptămânile viitoare, relatează Agerpres.

Până în prezent, persoanele intrate în contact cu purtători confirmaţi ai COVID-19 erau obligate să se testeze în centre oficiale. Dacă erau găsite pozitive, trebuiau să intre în carantină, sub monitorizarea poliţiei.

Noile reguli anunțate, astăzi, presupun că persoanele vaccinate se pot testa singure acasă acasă şi că, mai apoi, raporta rezultatul obţinut. Dat fiind că vor fi procesate mai puţin teste PCR, cei din categoriile de risc vor primi rezultatul mai rapid.

„În următoarele câteva zile ne vom obişnui să se testăm singuri (...) ceea ce ne va permite să menţinem economia deschisă”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Nitzan Horowitz.

Cei cu rezultat negativ nu vor sta în izolare, iar ceilalţi vor trebui să facă un al doilea test, de confirmare, la o clinică.

De la debutul pandemiei, Israelul a confirmat în jur de 1,4 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi mai mult de 8.000 de decese, mai arată sursa citată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă