Poliția verifică postările pe Facebook în cazul preotului Visarion Alexa, după ce au apărut mărturii despre alte posibile abuzuri

1 săptămână in urmă 25

Preotul Visarion Alexa, aflat sub control judiciar după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, se confruntă cu alte acuzații similare, lansate pe rețelele de socializare. Surse din anchetă au afirmat pentru ziarul Libertatea că mărturisirile femeilor sunt verificate, dar că, oficial, nu au fost formulate alte plângeri.

Într-o postare pe Facebook, o persoană care și-a dorit să-și păstreze anominatul îl acuză pe preot de agresiune sexuală.

„Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Eram bulversată. Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc vechiul testament (regele David) și „dragostea” față de aproape”, se arată în postarea de pe Facebook.

Femeia susţine că i-a spus unui preot de agresiune, însă acesta i-a transmis că „așa îmbrățișează părintele Visarion”.

„Așa cum? Cu pantalonii desfăcut? M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc. Doar foarte putini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut”, a mai povestit femeia.

Până acum pe numele părintelui Visarion există o singură plângere pentru agresiune sexuală, cea în care a și primit măsura controlului judiciar.

Între timp, Poliția Capitalei verifică noi acuzațiile din mediul online cu privire părintele Visarion, au declarat surse din anchetă pentru ziarul Libertatea.

Visarion află săptămâna viitoare dacă scapă de controlul judiciar

Preotul Visarion Alexa a fost pus sub control judiciar, sâmbătă 17 septembrie, după ce inițial a fost reținut pentru 24 de ore.

Atât preotul, cât și procurorii au contestat măsura controlului judiciar, iar solicitarea va fi analizată, luni, 26 septembrie la Tribunalul București.

Până atunci, acesta nu are voie să se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi nici să comunice cu aceasta. Tot instanţa i-a impus şi să nu exercite profesia de preot.

Azi, părintele Visarion a mers la secția de poliție Joița din județul Giurgiu pentru a da cu subsemnatul în fața polițiștilor. Acesta nu a făcut declarații cu privire la acuzațiile care i se aduc.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă