Poliția rusă se dotează cu echipamente antirevoltă după ce susținătorii lui Aleksei Navalnîi au anunțat proteste masive

2 săptămâni in urmă 1

Rusia a lansat o licitație pentru achiziționarea unor echipamente de protecție destinate poliției, după ce susținătorii lui Aleksei Navalnîi au anunțat că pregătesc cea mai importantă manifestație din istoria modernă a țării, informează News.ro, care citează Reuters.

Ministerul rus de interne vrea să cumpere peste 2.000 de kituri antirevoltă, estimate la 239 de milioane de ruble (2,7 milioane euro). Fiecare kit se compune din vestă antiglonț, cască și protecție pentru picioare. Prin alte licitații, se achiziționează circa 1.600 de kituri, 200 de căști și peste 400 de veste de protecție.

Navalnîi, în greva foamei pentru asistență medicală

Opozantul rus Aleksei Navalnîi (44 de ani), a anunțat miercuri că va intra în greva foamei, pentru a obliga colonia penitenciară numărul 2 de la Pokrov, situată la circa 100 de kilometri de Moscova, să-i furnizeze îngrijiri medicale.

Navalnîi a fost condamnat în februarie la doi ani și jumătate de închisoare într-un dosar din 2014 cu privire la o deturnare de fonduri, pe care activistul îl consideră politic.

Se anunță o prezență record la proteste

Susținătorii săi au organizat în această iarnă manifestații prin care au cerut eliberarea din închisoare a celui mai important opozant al președintelui Vladimir Putin.

Marți, ei au lansat o campanie pe site-ul „Free Navalny”, scriind că vor anunța data unei noi manifestații la nivel național după ce se înscriu să participe cel puțin 500.000 de persoane. Până în prezent, și-au anunțat participarea peste 370.000 de persoane, mai informează sursa citată.

Dacă se va strânge numărul de participanți scontat, acestea ar putea fi cele mai importante proteste din istoria modernă a țării, susțin organizatorii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă