Poliția Română propune modificarea Codului Rutier. În lege ar urma să apară, în premieră, termenul de „conducere agresivă”

1 săptămână in urmă 30

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 09:35

133 citiri

Poliția Română propune modificarea Codului Rutier. În lege ar urma să apară, în premieră, termenul de „conducere agresivă”

Polițiștii rutieri vor să înăsprească sancțiunile pentru vitezomani și să introducă noi amenzi pentru cei care conduc agresiv, arată Digi 24.

Potrivit sursei citate, o propunere a polițiștilor este ca șoferii care dau flash-uri, fac slalom printre mașini sau șicanează alți șoferi să fie amendați chiar și cu 2.900 de lei. Pentru asta, ar urma ca în lege să apară în premieră termenul de „conducere agresivă”.

Poliția vrea sancțiuni mai dure și pentru vitezomani. Acum, șoferii pot rămâne fără permis 90 de zile, dacă depășesc limita de viteză cu 50 de kilometri la oră. Noul Cod Rutier vine cu încă un prag de viteză.

„Pentru depășirea vitezei cu mai mult de 70 de kilometri se atrage suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR.

Potrivit Digi 24, propunerea este să fie înăsprite pedepsele și pentru neacordare de prioritate sau depășire ilegală. Dacă până acum, șoferii rămâneau fără permis pentru 30 de zile, conform noului Cod, cei care încală aceste reguli, vor rămâne pietoni două luni. Schimbarea vine după ce România a ajuns, din nou, pe ultimul loc în clasamentul european al siguranței rutiere.

Citeste si:

Cât de dură este selecția celor care vor să devină ”mascați”. Tot ce trebuie să știe un candidat la concursul pentru unul din cele 41 de posturi libere

Poliția Română a scos la concurs 41 de posturi disponibile în cadrul Serviciul de Acțiuni Speciale, mascații așa cum sunt cunoscuții polițiștii care activează în aceste structuri. Se...

Șofer român prins pe autostradă cu 253 de kilometri/oră. ”Care ar fi rezultatul în urma unui impact la o viteză ca aceasta?”

Un șofer a fost surprins de polițiști rutieri, pe o autostradă din România, în timp ce circula cu viteza de 253 km/h. ”Care ar fi rezultatul în urma unui impact la o viteză ca...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă