Poliția Română, avertisment pentru Klaus Iohannis. Ce se va întâmpla chiar mâine, de Dragobete

1 lună in urmă 2

Poliția Română anunță greve ample, prin vocea sindicaliștilor din sistem. Sunt mai bine de două luni de când sindicatele polițiștilor cer drepturile acestora. Se pare că cerințele lor nu au ajuns la guvernanți. Sindicatul EUROPOL anunță greve atât la Cotroceni, cât și în țară, pentru ziua de mâine.

Poliția Română anunță greva la Palatul Cotroceni

Sindicatul EUROPOl, reprezentatul Poliției Române în dialogul cu autoritățile, anunță pe site-ul său, mitinguri în toată țara, pentru rezolvrea doleanțelor acestora. Este vorba de majorările salariale promise de guvern, despre sporurile care ar fi trebuit să ajungă la polițiști, dar și pentru plata restanțelor pe care le datorau polițiștilor.

Conform comunicatului, mâine, după ora 10:00, Poliția Română întră în grevă, în fața Palatului Cotroceni. Greve se anunță și în țară, în fața prefecturilor județelor Alba și Argeș.

”După două luni de proteste continue, mâine începând cu ora 10.00 vom fi prezenți la ușa Președintelui României, Klaus Iohannis. Pentru că furia polițiștilor nu mai poate fi stăvilită. În același timp vom protesta și în teritoriu în fața prefecturilor județelor Alba și Argeș. Sunt două luni de când ”coaliția de centru-noaptea” a luat măsura austerității pentru  restanțele  pe care le datorau polițiștilor.

Dacă în anul 2017, polițiștii au înteles și acceptat compromisul că sumele care li se cuveneau conform Legii-cadru a salarizării să le fie plătite cu porția timp de 4 ani, ei bine, în al treilea an, am fost tăiați de la această  porție în condițiile în care celelalte clase bugetare au beneficiat de acest drept o dată cu intrarea în vigoare a actului normativ.”, se spune în comunicatul EUROPOL.

Majorările salariale plafonate la nivelul anului 2009

Unul din principalele motive de declanșare a grevei, spune Poliția Română, sunt promisiunile încălcate de cei în drept. Salariile din cadrul Poliției Române, conform EUROPOL, au rămas plafonate la nivelul anului 2009.

Cu alte cuvinte aici nu s-au mai produs majorări salariale, și nu s-au mai mărit nici sporurile polițiștilor, tot din 2009. Reprezentanții sindicatulului EUROPOL mai spun că în toți acești ani toate aceste sacrificii sunt ”recompensate” prin tăieri și suspendări de drepturi salariale. 

”După  ce guvernanții au jurat că vor respecta Constituția si legile țării, au venit cu o ordonanță de urgență în miez de noapte. Ordonanța îngheța tot ce înseamnă drepturi salariale, fie ele și restante. A urmat o nouă ordonanță în care au tăiat  voucherele de vacanță. Cel mai probabil vor veni și cu o a treia ordonanță în care vor anunța noi tăieri. Nici la abator nu se fac atâtea ”tăieri” cum face guvernul Cîțu. Nici Pinocchio nu mințea atât de mult, cum au  fost mințiți polițiștii de acest Executiv.

Asistăm la un hoas nemaiîntâlnit în istoria guvernării din România în care premierul vine săptămânal cu anunțul unor noi măsuri de austeritate, ministrul muncii  Raluca Turcan se contrazice singură  în declarații, ba că se taie sporuri, ba că nu se taie, că nici ea săraca nu știe ce să mai zică, iar ministrul afacerilor interne, Lucian Bode laudă bugetul alocat MAI, în condițiile în care polițiștii au sporurile, compensațiile și  majorările plafonate la nivelul anului 2009, plata tranșei a treia din Legea-cadru este suspendată, iar decontarea serviciilor turistice rămâne istorie.”, mai spune EUROPOL.

The post Poliția Română, avertisment pentru Klaus Iohannis. Ce se va întâmpla chiar mâine, de Dragobete appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă