Poliția irlandeză a arestat 11 persoane care manifestau la Dublin împotriva noilor măsuri de izolare la domiciliu

4 luni in urmă 34

Poliţia irlandeză a anunţat că a arestat joi seară 11 persoane care protestau la Dublin faţă de noile restricţii impuse întregii ţări în încercarea de a opri răspândirea pandemiei de COVID-19, notează AFP, citată de Agerpres.

Circa 100 de persoane au defilat prin centrul capitalei, Dublin, joi seară sub o banderolă pe care scria „puneţi capăt izolării”, provocând intervenţia forţelor speciale de poliţie însoţite de câini.

Citește și Irlanda instituie restricții în următoarele șase săptămâni pentru întreaga populație, în lupta cu noul coronavirus/ Premierul Martin: Cerem tuturor celor din ţară să rămână acasă

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, manifestanţii au fost informaţi că încalcă dispoziţiile anti-COVID-19 şi au fost „invitaţi să se împrăştie”. Dar 11 dintre aceştia au fost reţinuţi „după incidente tulburând ordinea publică” în centrul comercial al capitalei irlandeze.

Pentru a putea sărbători „Crăciunul în mod corespunzător”, potrivit prim-ministrului Micheal Martin, Irlanda a luat măsurile cele mai severe din Europa. Acestea un intrat în vigoare miercuri la miezul nopţii: întreaga populaţie este obligată să rămână la domiciliu timp de şase săptămâni, magazinele neesenţiale au fost închise, dar elevii merg la şcoală.

Citește și HARTĂ Al doilea val de coronavirus închide țări din Europa. Care sunt statele care au impus lockdown total sau noi măsuri restrictive, similare cu cele din primăvară

sursa foto: Facebook\ An Garda Síochána

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă