Poliția închide slujba unei biserici catolice poloneze din Londra în Vinerea Mare și îi amenință pe credincioși cu amenda sau arestarea

1 lună in urmă 2

Poliția a închis slujba de Vinerea Mare la o biserică catolică poloneză din sudul Londrei pentru încălcarea regulilor Coronavirus și a amenințat enoriașii cu o amendă de 200 de lire sterline fiecare.

Un ofițer de poliție a fost filmat spunându-le enoriașilor că adunarea a fost “din păcate ilegală în conformitate cu reglementările Coronavirus”.

Nu aveți voie, conform legii, să vă întâlniți în interior atâtea persoane. În acest moment, trebuie să plecați acasă. Nerespectarea acestei instrucțiuni de a pleca și a merge acasă, vă face pasibili de amendă 200 de lire sau, dacă nu dați detaliile, să fiți arestați.” a adăugat polițistul.

Biserica a criticat poliția pentru întreruperea slujbei, declarând că ofițerii “și-au depășit cu brutalitate atribuțiile prin emiterea ordinului lor fără un motiv întemeiat”, deoarece “toate cerințele legale emise de guvern au fost îndeplinite”.

Preotul a declarat că și-a informat superiorii din Misiunea Catolică Poloneză din Anglia și Țara Galilor despre incident și a cerut poliției să dea explicații.

Poliția Metropolitană a Londrei a spus că a intrat în discuții cu preotul în afara bisericii care a înțeles că situația e delicată și a invitat ofițerii să se adreseze congregației. Nu au fost împărțite amenzi.

Ofițerii au participat și au găsit un număr mare de oameni în interiorul bisericii. Unele persoane nu purtau măști, iar cei prezenți nu erau clar distanțați social„, se menționează în declarația poliției.

Poliția spune că ofițerii sunt îngrijorați de riscul transmiterii virusului COVID-19 din cauza adunărilor mari în interior, la care unele persoane nu sunt distanțate social și nu poartă măști.

Biserica susține că cele mai recente directive guvernamentale pentru Postul Mare, Săptămâna Mare și Paști “permit în mod clar – cu toate regulile sanitare – să fie sărbătorite în lăcașurile de cult cu participarea credincioșilor„.

Cele mai recente îndrumări guvernamentale Coronavirus pentru Anglia stipulează că la slujbă pot asista cât de mulți oameni poate găzdui lăcașul de cult în condiții de siguranță – dar credincioșii trebuie să mențină distanța socială față de cei care nu sunt din propria gospodărie sau bulă de susținere.

De asemenea, reglementările prevăd că oamenii trebuie să plece imediat după slujbe și să nu se amestece între ei la plecare.

Foto: Misja 52 Magazyn

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă