Poliţia de frontieră a Finlandei: Traficul la graniţa cu Rusia s-a ”intensificat” în timpul nopţii

4 zile in urmă 25

Numărul cetățenilor ruși care au intrat miercuri în Finlanda, după anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială în Rusia, a fost de peste 4.800, în creștere cu aproape 1.700 de persoane față de săptămâna trecută, potrivit Gărzii de Frontieră finlandeze, informează Agerpres, care citează Reuters.

Traficul pe sensul de intrare la frontiera estică a Finlandei cu Rusia s-a ”intensificat” în timpul nopţii, a anunţat joi dimineaţă Garda de Frontieră finlandeză, adăugând în acelaşi timp că situaţia este sub control.

Șeful departamentului de afaceri internaţionale al poliţiei de frontieră finlandeze, Matti Pitkaniitty, a precizat că 4.824 de ruşi au sosit miercuri în Finlanda prin frontiera de est, faţă de 3.133 cât au fost înregistrați cu o săptămână înainte.

Potrivit acestuia, numărul persoanelor care au trecut miercuri frontiera a fost mai mic decât în weekend.

Miercuri, ministrul finlandez al apărării, Antti Kaikkonen, anunța că Finlanda monitorizează îndeaproape situaţia din Rusia vecină în urma ordinului de mobilizare militară dat de preşedintele Vladimir Putin.

La scurt timp după anunțul lui Putin, toate biletele pentru următoarele zboruri din Rusia către destinațiile externe disponibile au fost vândute.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă