Poliția cehă a reținut cinci persoane suspectate de legături cu forțele separatiste pro-ruse din Ucraina

2 săptămâni in urmă 11

Poliția cehă a reținut cinci persoane suspectate de finațarea și sprijinirea actelor teroriste, în legătură cu forțele separatiste pro-ruse din estul Ucrainei, au declarat miercuri procurorii.

Imagine ilustrativă

Imagine ilustrativă

Profimedia Images

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Parchetul din Praga a declarat că cele cinci persoane nu au fost încă puse sub acuzare, dar au fost arestate sub suspiciunea de susținere și finanțare a actelor teroriste, scrie Reuters.

"Aceste fapte criminale se referă la implicarea cetățenilor cehi în luptele din estul Ucrainei de partea Republici Populare Donețk", se arată într-un comunicat.

Arestările s-au produs pe fondul unei tensiuni între Praga și Moscova, după ce Cehia a expulzat 18 diplomaţi ruşi în urma apariţiei suspiciunii că serviciile de infromaţii ruse au fost implicate într-o explozie care a avut loc la un depozit de arme în 2014, a anunţat guvernul sâmbătă.

La rândul său, Rusia a expulzat 20 de angajați ai ambasadei Cehiei la Moscova, declarându-i “personae non grata”.

"Ambasadorul ceh Vitezslav Pivonka a fost informat că 20 de angajați au fost declarați personae non grata și sunt obligați să părăsească teritoriul Rusiei până la finalul zilei de 19 aprilie, 2021”, a anunțat Ministerul rus al Afacerilor Externe, potrivit agenției TASS.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă