Poliția anchetează două cazuri de la DGASPC Brașov: Angajat cercetat pentru viol la centrul din Hărman, minoră gravidă la orfelinatul din Rupea

3 săptămâni in urmă 13

Poliţiştii din Braşov au deschis două dosare penale care vizează presupuse infracţiuni care ar fi avut loc în centrele din Hărman și Rupea, aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), scrie agenția News.ro. Cazurile au fost făcute publice de Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM), un ONG care militează pentru respectarea drepturilor omului.

Primul caz vizează infracţiunea de viol, după ce un angajat al centrului social din Hărman care ar fi abuzat o tânără cu afecțiuni psihice.

„Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov în care se va propune soluţie legală la finalizarea cercetărilor”, a transmis, miercuri, 4 decembrie, IPJ Braşov. 

Al doilea caz reclamat este de la orfelinatul din Rupea, unde o tânără în vârstă de 13 ani este însărcinată în luna a treia.

„Poliţişti din Rupea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor”, a transmis Poliţia Braşov. 

Dosarele a fost deschis după ce, marţi, Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM), ONG care militează pentru respectarea drepturilor omului, a făcut publice suspiciunile din cele două centre.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Braşov, Lidia Mailat, a declarat, pentru News.ro, că instituţia a depus sesizări la Poliţie cu privire la cele două cazuri.

Foto: Facebook ASUM

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă