PNL și USR PLUS discută în prima ședință a coaliției de guvernare după declanșarea crizei politice

3 săptămâni in urmă 14

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR se întâlnesc azi, cel maiprobabil de la ora 17.00, în prima ședință a coaliției de guvernare după declanșarea crizei politice provocate de demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, fără acordul partidului său.

Înaintea ședinței, conducerea executivă a PNL se reunește într-o ședință în care va stabili strategia partidului în negocierea cu USR PLUS, după ce Dan Barna și Dacian Cioloș au cerut schimbarea premierului Florin Cîțu.

Pe de altă parte, premierul Cîțu a anunțat că nu va demisiona și a cerut USR PLUS să nominalizeze rapid un nou ministru al Sănătății. Până la această oră, numele vehiculate pentru post sunt Ioana Mihăilă (actual secretar de stat la Ministerul Sănătății), Adrian Wienere (deputat USR PLUS) și medicul Radu Lupescu, stabilit în Franța.

Ședința coaliției de guvernare, care are loc în mod normal luni la prânz, a fost amânată la cererea lui Dacian Cioloș și a lui Dragoș Tudorache, care călătoresc din Cluj, respectiv Bruxelles, conform surselor politice consultate de G4Media.

Sursa foto: Guvernul României

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă