PNL și PSD, două fețe ale aceleiași medalii

1 lună in urmă 8

Autor: Dan Popa , radio-jurnalist

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 10:45

63 citiri

PNL și PSD, două fețe ale aceleiași medalii

“Ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns să aleagă între doi foști comuniști?”, întreba retoric Traian Băsescu, la alegerile prezidențiale din 2004, în confruntarea finală cu Adrian Năstase.

Dacă nimic nu se va schimba până atunci, în 2024, întrebarea ar putea fi “Ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns să aleagă între două partide corupte?”

Deși PSD i-a trecut în rezervă pe aproape toți cei care au participat, în prima linie, la distrugerea legilor Justiției și se laudă că ar fi restructurat partidul, în realitate, lupul și-a schimbat doar blana, dar nu și năravul. Un partid este un organism pluricelular viu și sănătatea sa depinde de fiecare celulă din care este compus. PSD-ul este un organism bătrân și bolnav, cu multiple metastaze. Pentru a se însănătoși, ar fi nevoie de un intens tratament chimioterapeutic, urmat de multiple rezecții chirurgicale ale principalelor tumori. Medicii sunt sceptici, însă, pentru că boala s-a extins prea mult și pacientul ar putea să nu reziste la terapia de șoc.

În PNL, lucrurile stau la fel de prost, dacă nu chiar mai prost. Aripa care se spera a fi reformistă, s-a dovedit, în cele din urmă, a fi doar mai cinică, mai lipsită de scrupule, de demnitate, dar și de inteligență politică, decât cea conservatoare. Faptul că Iohannis și echipa relativ câștigătoare au decis să-și spele rufele în public, apoi au tăiat toate punțile de legătură cu USR (partidul care dădea guvernului o aură de credibilitate), ne arată că este ultima dorință a PNL-ului aceea de a reforma ceva, fie chiar și propriul partid. Doar au fost schimbați lupii bătrâni cu cei tineri. Sigur, în PNL există și celule sănătoase, dar ele par a fi copleșite de numărul celor tumorale și vor sfârși ori prin a se transforma ele însele în celule canceroase, ori vor fi ejectate din organism.

Problema însă nu se află la politicieni, oricât de hâzi ne-ar părea unii dintre ei. Politicienii nu sunt nici mai buni, nici mai răi decât suntem noi, oamenii obișnuiți, din care ei se ridică. Atât timp cât politica este privită ca o cale de a te îmbogăți peste noapte, ea va continua să producă celule neoplazice. Atât timp cât și noi putem trece cu ușurință peste principii, pentru a obține un oarece avantaj, lucrurile nu se vor schimba. E nevoie de o masivă asanare morală a societății românești. E nevoie de o nouă generație, care să nu mai fie crescută și educată în acest ambient toxic. Avem nevoie urgentă să reașezăm piramida valorilor în modul corect. Altfel, nu doar că lucrurile nu se vor îndrepta, dar vor continua să se deterioreze, în fiecare zi.

Citeste si:

Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...

Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice

Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, le-a transmis duminică, 24 octombrie, un mesaj celor de la PSD și USR. Liderul liberalilor a declarat că este nevoie de responsabilitate...

Sursa: Ziare.com

Digi24.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă