PNL şi PSD, aproape de acord pentru guvernare. Ciolacu şi Cîţu ar rămâne în afara Guvernului

4 săptămâni in urmă 9

Alianţa dintre liberali şi social-democraţi, conform surselor România TV, nu ar fi aprobată de majoritatea liderilor PNL, dar, fiind pe placul preşedintelui Klaus Iohannis, ar urma să fie votată de forurile celor două partide.

Potrivit surselor citate, următoarea întâlnire dintre PSD și PNL ar urma să aibă loc luni seara, la Parlament. Întâlnirea ar avea loc după ședința BPN al PNL, unde ar trebui să se decidă dacă se merge pe varianta unei alianțe cu PSD sau a unei alianțe cu USR.

Aceleaşi surse susţin că Marcel Ciolacu nu își dorește funcția de prim-ministru, deși această variantă a fost vehiculată în ultimele zile, iar liderul PSD ar dori să preia conducerea Camerei Deputaților, funcția de prim-ministru urmând să fie preluată de Nicolae Ciucă.

Președintele PNL, Florin Cîțu, ar putea rămâne și el în afara guvernului. Deși inițial se vorbea despre premier PSD și Cîțu ministru de finanțe și vicepremier, liderul PNL ar putea să se mulţumească cu postul de președinte al Senatului.

Toate aceste scenarii depind însă de decizia din interiorul PNL, unde lucrurile nu sunt deloc liniștite. Deși există mulți „grei” ai partidului, cum ar fi Boc sau Flutur, care doresc să meargă alături de PSD, există și mulți oameni din jurul lui Cîțu care se opun acestei mutări care părea de neînchipuit până recent.

Alfred Simonis, despre alianţa PSD-PNL: „Am demonstrat în ultimii 30 de ani că suntem singurele partide care au reuşit să facă ceva pentru România”

Întrebat ce şanse dă unui guvern PNL- PSD, deputatul social democrat Alfred Simonis a precizat că în acest moment prioritatea o constituie soluțiile pentru problemele reale ale românilor.

„Nu avem foarte mult timp la dispoziție. Marja noastră de manevră, a situaţiei politice este mică. Situaţia în care se află astăzi România este una complicată, chiar dramatică.

Ceea ce ne desparte, pe noi partidele politice, vorbim de PSD şi PNL trebuie în regim de urgenţă lăsate în urmă. Trebuie să găsim punțile care ne unesc, trebuie să găsim soluţii pentru problemele adevărate ale României.

Am demonstrat în aceşti 30 de ani, e adevărat cu bune şi rele, că suntem singurele partide care au reușit să facă ceva pentru România, cu bune şi rele. Cei care au vândut tot felul de iluzii în aceşti ani, în campanii electorale au arătat lista de competenţe în acest an, şi aici mă refer la USR.

Ori, printr-o situaţie dramatică prin care trecem acum, nu putem veni cu soluțiile celor care au gestionat sistemul sanitar din România în ultimul an şi aproape că nu au făcut nimic bun, ba dimpotrivă.

Nu aş ști să spun care va fi formula care va ieşi din negocieri. Marja este mică. Trebuie să găsim aceste soluţii bune, comune care să fie puse în practică de oameni competenți”, a spus deputatul PSD, Alfred Simonis la Antena 3.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu ar trebui să fie propunerea PSD pentru funcţia de premier. Sorin Grindeanu: „Românii aşteaptă de la noi soluţii”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă