PNL Sector 1: Dragoș Constantin, consilier personal al primarului Armand, licențiat în pictură, are o pregătire complet incompatibilă cu poziția de membru în CA al Companiei de Investiții / Carmen Radu este un profesionist, cu o vastă experiență în poziții importante

6 zile in urmă 6

PNL Sectorul 1 susține că a decis să-l înlocuiască din Consiliul de Admiistrație al unei companii municipale al primăriei pe Dragoș Constantin, consilier personal al primarului Armand, licențiat în pictură la Universitatea de Arte, pe motiv că are ”o pregătire complet incompatibilă cu această poziție”. PNL Sector 1 susțin că au decis înlocuirea conducerii executive a Companiei de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 SA, ”în condițiile în care în ultimul an compania nu a derulat proiecte majore și nici nu a demarat un audit riguros, care să scoată la iveală tunurile din bani publici orchestrate de fosta administrație”.

Precizările PNL Sector 1 vin după ce G4Media.ro a dezvăluit că PNL Sector 1 a impus în funcția de director general o sinecuristă de profesie, Carmen Radu, o apropiată a lui Dan Radu Rușanu. Liberalii susțin însă că Radu nu este membră de partid și o prezintă drept ”un profesionist, cu o vastă experiență pe poziții importante”

Redăm mai jos integral precizările PNL Sector 1 transmise redacției G4Media.ro:

”Ca urmare a publicării articolului „PNL Sector 1 a impus o sinecuristă de profesie, apropiată de Dan Rușanu, la șefia unei companii asupra căreia există suspiciuni de cheltuire nejustificată a milioane de euro în mandatul fostului primar Daniel Tudorache”, în data de 11.01.2022, PNL Sector 1 face următoarele precizări în virtutea dreptului la replică și a corectei informări a cititorilor dumneavoastră, cu rugămintea să le publicați de îndată:

Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de investiții și dezvoltare în sănătate și domenii de interes public-privat Sector 1 a evaluat CV-urile reprezentanților în Consiliul de Administrație, constatând că domnul Dragoș Constantin, consilier personal al primarului Armand, licențiat în pictură la Universitatea de Arte, are o pregătire este complet incompatibilă cu această poziție. Înlocuirea sa din CA a fost votată în unanimitate. Am anunțat acest lucru încă de săptămâna trecută, într-un comunicat de presă în care menționam și că vom susține înlocuirea conducerii executive, în condițiile în care în ultimul an compania nu a derulat proiecte majore și nici nu a demarat un audit riguros, care să scoată la iveală tunurile din bani publici orchestrate de fosta administrație.

Practic, la un an de la schimbarea administrației de la Sectorul 1 și, implicit, a conducerii acestei companii, chiar „suspiciunile de cheltuire nejustificată a milioane de euro în mandatul fostului primar Daniel Tudorache” (la care faceți referire în articol) nu au făcut subiectul unui audit intern și nimeni nu a fost tras la răspundere. În același comunicat de presă am menționat și o serie de proiecte îndoielnice și scandaluri în care această companie a fost implicată, fără vreo decizie luată în ultimul an care să corecteze sau să facă lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat.

Mai mult decât atât, analiza performanței companiei realizată de membrii CA indică foarte clar că în ultimul an nu au existat proiecte majore derulate prin intermediul companiei, singurele angajamente fiind deja în mare întârziere (de exemplu reabilitarea Teatrului Bazilescu), nu a fost demarată reorganizarea companiei, nu au fost disponibilizați oameni recrutați de fosta administrație, fără competențe. Cu toate acestea, fostul director general a solicitat mărirea salariului, deși nu a performat în niciun fel în mandatul său.

Membrii Consiliului de Administrație al Companiei de investiții au numit ca director general un profesionist, cu o vastă experiență pe poziții importante. Pentru corecta informare a cititorilor, pe lângă asocierile menționate în articol, este important de adăugat că doamna Carmen Radu a fost președinte al Eximbank timp de patru ani, dar și director general adjunct în cadrul ANAF și a Ministerului Finanțelor. Are un doctorat în economie, iar experiența sa din domeniul auditului este extrem de relevantă pentru nevoile actuale ale acestei companii finanțată de cetățenii sectorului 1. După un an lipsit total de transparență și o serie de abuzuri din trecut, unele constatate, altele nu, e momentul pentru un management profesionist și corect. Menționăm că doamna Carmen Radu nu este membru PNL Sector 1.”

Context

Consiliul de Administrație al Companiei de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 SA, societate subordonată Consiliului Local Sector 1, a numit-o, recent, în funcția de director general, pe Carmen Radu, o apropiată a fostului liberal Dan Radu Rușanu. Aceasta a ocupat, de-a lungul timpului, pe criterii politice, mai multe funcții de conducere în posturi unde a încasat salarii foarte mari. Numirea lui Radu a avut loc la propunerea consilierilor locali liberali care și-au împărțit cu PSD sferele de influență în societățile subordonate Consiliului Local Sector 1.

Adunarea Generală a Acționarilor Companiei a decis numirea lui Carmen Radu după ce mandatul fostului director general, Răzvan Drăghia, a expirat în data de 8 ianuarie 2022. În Adunarea Generală a Acționarilor, PNL deține două din cele trei locuri, prin consilierii locali Nicolae Dinu Gheorghe și Nicoleta Raluca Halit.

Remunerația directorului general este de 17.500 de lei pe lună. În decembrie 2021 a existat intenția măririi acestei remunerații, dar proiectul a fost amânat de către Consiliul de Administrație.

O sursă din cadrul Primăriei Sectorului 1 a declarat, pentru G4Media, că numirea lui Radu face parte dintr-o înțelegere PSD-PNL de luna trecută, în care social-democrații au mână liberă să își numească oamenii în cadrul altei societăți subordonate Consiliului Local Sector 1: CET Grivița.

De-a lungul timpului, Carmen Radu a făcut obiectul mai multor articole de presă în care erau enumerate diverse funcții pe care le ocupa în instituții publice, toate primite pe criterii politice, mai ales datorită faptului că era o apropiată a fostului lider liberal Dan Radu Rușanu care i-ar fi naș și căruia, la un moment dat, i-a fost consilier pe probleme economice la Camera Deputaţilor. După ce Rușanu a ajuns președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Radu a fost numită consilier la această instituție, iar apoi, director economic.

Carmen Radu a fost președinte al Eximbank (2005-2009), director economic la Autoritatea de Supraveghere Financiară (2013-2015), membru în Consiliul de Supraveghere și apoi membru și președinte al Directoratului Fondului Român de Contragarantare (2012-2020), președinte și membru al Consiliului de Administrație de la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA (2013-2017), membru în Consiliul de Administrație de la Nuclearelectrica (2013-2017) și membru în Consiliul de Administrație de la Hidroelectrica (2019-prezent)

Citește integral

PNL Sector 1 a impus o sinecuristă de profesie, apropiată de Dan Rușanu, la șefia unei companii asupra căreia există suspiciuni de cheltuire nejustificată a milioane de euro în mandatul fostului primar Daniel Tudorache

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă