PNL Sector 1: „Cu școlile nereparate, bursele neplătite și o criză a gunoaielor, primarul Clotilde Armand a plecat în concediu trei săptămâni, în plină stare de alertă”

2 luni in urmă 38

Consilierii PNL Sector 1 acuză primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, că a plecat într-un concediu de trei săptămâni în plină stare de alertă. De asemenea, Reprezentanții PNL au anunţat că nu participă la şedinţa convocată joi de consilierii PSD, acuzând că pe ordinea de zi propusă nu este justificată urgența unei astfel de ședințe.

„Cu şcolile complet nepregătite, bursele neplătite şi o criză a gunoaielor departe de a se fi încheiat, primarul Clotilde Armand a plecat în concediu trei săptămâni. În plină stare de alertă”, se arată într-un comunicat al PNL Sector 1.

„De partea cealaltă, grupul PSD ar trebui să se abţină de la astfel de iniţiative, după ce ani de zile a girat abuzurile şi incompetenţa administraţiei primarului invizibil. A veni acum pe un cal alb, chipurile, cu aşa-zise comisii şi soluţii la probleme care trenează de ani de zile este doar o dovadă de ipocrizie. De aceea, grupul consilierilor liberali de la sectorul 1 refuză să gireze simulacrul de azi, solicitând includerea tuturor proiectelor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe ordinare. În schimb, solicităm o şedinţă de îndată pentru a găsi soluţii la problemele cu adevarat grave şi urgente – cea mai importantă dintre acestea este situaţia disperată a şcolilor din sectorul 1”, mai afirmă consilierii PNL.

Potrivit acestora, în unitățile de învățământ din Sectorul 1 nu s-a derulat nicio lucrare de reparații sau reabilitări, în contextul în care mai sunt doar câteva săptămâni până la începerea noului an școlar.

Ele sunt în responsabilitatea primarului Clotilde Armand, iar perioada vacanţei este singurul moment când se pot derula astfel de lucrări. Informaţia a fost semnalată şi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a atras atenţia public că în sectorul nostru nu există şantiere, spun liberalii.

O altă problemă majoră semnalată de părinţi şi profesori este legată de plata burselor. PNL Sector 1 susține că, deşi banii au fost alocaţi în buget, bursele nu au mai fost plătite din luna martie.

„Este strigătoare la cer indiferenţa pe care administraţia actuală o arată faţă de educaţia copiilor noştri. De la lipsa lucrărilor de reparaţie şi modernizare în şcoli până la neplata burselor, pur şi simplu asistăm la noi recorduri ale indolenţei şi incompetenţei administrative. Primarul Armand se laudă pe reţelele sociale cu băncuţe şi podeţe reparate, iar şcolile stau să cadă pe copiii care vor veni în bănci din 13 septembrie. Şi, să fie peisajul complet, consilierii PSD se dau în spectacol cu o şedinţă de îndată convocată pentru nişte comisii care pot fi incluse oricând într-o şedinţă de CL viitoare, nefiind nimic urgent. Evident că PSD-iştii au memoria scurtă, uitând că multe dintre aceste probleme au trenat de pe vremea fostei administraţii de tristă amintire. Cam aşa arată, în câteva cuvinte, administraţia de la Sectorul 1”, a afirmat președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, în comunicatul liberalilor.

PNL mai precizează că va solicita răspunsuri primarului Sectorului 1 după ce va reveni din concediu asupra urgențelor din sector: reabilitările, reparaţiile din şcoli, plata  burselor, justificarea întârzierii plăţilor.

„Sigur că nu ne aşteptăm şi la răspunsuri, căci transparenţa este doar un slogan la primăria sectorului 1, dar vom face toate demersurile necesare. Cetăţenii au dreptul să ştie de ce am ajuns în acest haos administrativ”, spune Burduja.

„Am atras atenţia de mai multe ori, în ultimele luni, că primăria este într-un blocaj administrativ fără precedent. Am fost acuzaţi şi jigniţi în moduri pe care nu ni le puteam imagina. Aici suntem astăzi: primarul ignoră cu bună ştiinţă probleme urgente şi refuză să pună în execuţie hotărâri de Consiliu Local – cum este cazul acordării burselor de merit şi sociale. Noroc ca avem zeci de procese deschise în instanţă, măcar pe o direcţie să se dea senzaţia că se munceşte…”, a mai zis liderul PNL Sector 1.

Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă