PNL, propunere șocantă în fața Comisiei de Sănătate. Ce ar trebui să facă persoanele nevaccinate dacă se infectează cu Covid-19. Costurile sunt uriașe

1 săptămână in urmă 15

Apar informații bombă cu privire la propunerile făcute de PNL în fața Comisiei de Sănătate. Pentru că medicii și autoritățile nu mai știu cum să gestioneze această reticență la vaccinare, politicienii au găsit o soluție care ar fi putut motiva sau speria un procent mare din populație. Astfel, s-a decis înaintarea propunerii privind plătirea tratamentelor Covid-19 din buzunarele proprii pentru acei pacienți nevaccinați.

Nelu Tătaru, propunere fără precedent cu privire la tratamentul pentru Covid-19

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a surprins pe toată lumea după înaintarea propunerii privind internarea și plata tratamentului pentru Covid-19 din banii poprii. Potrivit acestuia, persoanele nevaccinate care se infectează și ajung la spital, ar trebui să suporte singuri toate costurile de tratament, respectiv, aproximativ 17.000 de euro pentru 10 zile.

”Prin derogarea de la normele legale în vigoare, persoanele prevăzute la art. 5, care sunt testate pozitiv și necesită spitalizare pentru tratamentul COVID-19, achită cheltuielile de spitalizare.
După expirarea perioadei prevăzută la alin.5, costurile privind testarea împotriva SARS CoV-2 sunt suportate de către personalul din cadrul unităților publice și private prevăzute la art.1 și 2”, a explicat Nelu Tătaru.

Cererea lui Nelu Tătaru a fost împărtășită și de unii colegi de breaslă, astfel că, Emanuel Ungureanu susține că este nedrept ca o persoană care se poate vaccina gratuit și poate evita eventualele probleme și cheltuieli aferente să ia locul unei persoane cu afecțiuni cronice, care nu are variante altermative la taramentul de bază.

”Eu susțin un anumit tip de echitate în sistemul sanitar, cu consecvență încă de la începutul pandemiei. Dacă tu refuzi un tratament pe care statul român l-a plătit deja, vaccinul, de ce atunci să iei locul în spital unui pacient cu boală cronică, care nu poate evita boala asta”, a explicat Emanuel Ungureanu.

Pentru moment, social democrații se opun vehement aplicării acestei propuneri, în timp ce Forin Cîțu a explicat că nu s-a luat o decizie în această privință, acestea fiind doar niște discuții.

Alexandru Rafila, reacție categorică cu privire la propunerea PNL

Alexandru Rafila, medic și deputat PSD a avut o reacție categorică cu privire la această posibilitate, subliniind gravitatea efectelor acestor decizii.

„În mod evident nu am fost de acord și cred că au înțeles și partenerii noștri de discuție că plata serviciilor medicale de nevaccinați este exclusă. Este exclusă și din punct de vedere medical, ar accentua problemele legate de prezentarea la spital, tardivă, a celor care sunt infectați, or noi vrem că pacienții să se prezinte cât mai repede la spital și asta (propunerea PNL, n.red) e o barieră”, a argumentat Alexandru Rafila.

Potrivit Antena 3, o singură zi de spitalizare pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă costă 7.500 de lei, în timp ce tratamentul de 6 zile cu Remdesivir înseamnă alți 10.080 lei.

La finalul zilelor de tratament, costul se ridică la 85.000 de mii de lei, adică 17.000 de euro.Cu privire la costurile de spitalizare ale unui pacient COVID pe o secție normală , acestea ajung undeva la aproximativ 2.575 de lei.

The post PNL, propunere șocantă în fața Comisiei de Sănătate. Ce ar trebui să facă persoanele nevaccinate dacă se infectează cu Covid-19. Costurile sunt uriașe appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă