PNL grăbește demiterea Ancăi Dragu de la șefia Senatului și instalarea lui Florin Cîțu/ Biroul Permanent, convocat pentru ora 10.30 / Dragu: USR va ataca hotărârea plenului la CCR

6 zile in urmă 14

PNL a solicitat un birou permanent al Senatului în care se va decide plen la ora 12 pentru demitere, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Liberalii îl susțin pe Florin Cîțu, care ar urma să demisioneze din funcția de premier interimar. Votul pentru Cîțu ar urma să aibă loc tot azi.

Ideea era ca Cîțu să-și dea demisia din funcția de premier interimar. Votul pentru Cîțu va fi azi.

”Constituția spune foarte clar la articolul 64 alineat 2 că președinții celor două camere sunt aleși pe durata mandatului Camerelor. Asta înseamnă că ar trebui să rămân în funcție până în 2024”, a declarat pentru G4Media.ro Anca Dragu.

Potrivit acestia, Constituția prevede alegerea șefilor Parlamentului pe durata mandatului Camerelor pentru a preveni abuzurile de putere în cazul în care pe parcursul celor patru ani apar reconfigurări temporare, fluctuante ale coalițiilor. Dragu susține că grupul USR va ataca hotărârea plenului Senatului de demitere la Curtea Constituțională.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă