PNL, din nou la masa negocierilor cu USR - Florin Cîțu reia discuțiile cu Dacian Cioloș joi seară

3 săptămâni in urmă 22

 Inquam Photos/Octav Ganea Florin Cîțu, premierul demis al României Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liberalii se întâlnesc joi seară, din nou, cu foștii colegi de coaliție de la USR. Discuțiile pentru refacerea coaliției și formarea guvernului au loc la scurt timp după negocierile cu cei de la PSD.

JOI, 04 NOIEMBRIE 2021, 15:58

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: REALITATEA.NET

Florin Cîțu reia joi seară discuțiile cu USR pentru formarea guvernului, transmite Realitatea PLUS.

Liderul USR Dacian Cioloș a declarat, miercuri, după discuțiile cu Florin Cîțu și ceilalți lideri ai PNL că s-a ajuns la un acord de principiu ca formațiunea sa să accepte un premier liberal, în scenariul refacerii Coaliției. Cioloș a precizat că ar fi de acord cu o nouă nominalizare a lui Nicolae Ciucă și că ar respinge varianta Florin Cîțu, deși această variantă n-a fost discutată concret.  

Liderul USR a mai afirmat că s-a vorbit despre priorități și calendare, enumerând teme precum eliminarea pensiilor speciale, desființarea Secției Speciale, dar și criza din sănătate sau scumpirea energiei.

Vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă a evitat să declare care este cea mai buna variantă pentru liberali în formarea guvernului - USR sau PSD.

„Ieri a fost  o foarte bună întâlnire cu USR, așteptăm să vedem cum s-a derulat cea de la PSD”, a declarat Gheorghe Falcă, joi, la Realitatea PLUS.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă