PNL, critici pentru ministrul Rafila: „Doar tace şi doar face unele informări”. Cum răspunde PSD

1 săptămână in urmă 9


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se află în mijlocul ultimelor tensiuni din coaliția de guvernare dintre PNL și PSD. Felul în care gestionează acesta valul 5 al pandemiei de coronavirus a provocat un schimb de replici între purtătorii de cuvânt a celor două formațiunii, Ionuț Stroe și Radu Oprea, potrivit news.ro.


„În puțin peste două săptămâni avem o creștere uriașă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătății în fața valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri în alte țări din Europa”, a scris Ionuț Stroe pe Facebook în ziua în care România a înregistrat aproape 10.000 de noi infectări.


Liberalul i-a cerut ministrului Sănătății să impună măsuri pentru a gestiona valul 5 „pentru că rezultatele până acum sunt proaste”.


„Cât de real mai este interesul Ministerului Sănătății pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opțiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace și doar face unele informări”, a completat Ionuț Stroe.


Amintind de măsurile luate de guvernările liberale în precedentele valuri, purtătorul de cuvânt al PNL i-a transmis lui Alexandru Rafila că „strategia Ministerului Sănătății în fața unei crizei sanitare nu este să ne bazăm pe noroc, mai ales când rata de vaccinare nu a depășit 50% și știm că o parte mare din populație este în continuare expusă.”


În replică, Radu Oprea, purtător de cuvânt PSD, l-a acuzat că încearcă să acopere prin aceste afirmații „scandalul facturilor la energie care se află în răspunderea directă a ministrului PNL, Virgil Popescu” și nu cunoaște în realitatea măsurile luate de Alexandru Rafila.


„Dacă domnul Ionuț Stroe nu cunoaște măsurile luate până acum de ministrul Sănătății pentru prevenirea spitalizărilor și deceselor COVID asta înseamnă că ori este preocupat mai mult de noile tendințe în materie de vestimentație sportivă, fie pur și simplu nu înțelege nimic din ceea ce se întâmplă”, a scrie social-democratul pe Facebook.


El a sublniat că ministrul Sănătății a luat măsuri precum înființarea centrelor de evaluare, creșterea capacității de testare sau aprobarea medicamentelor antivirale.


„În ce privește măsurile de relaxare introduse la finalul anului trecut, domnul Stroe vorbește de funie în casa spânzuratului. Spre deosebire de relaxările decise pe creșterea valului 4 doar pentru ca PNL să-și poată face congres, ministrul Rafila a luat decizii de relaxare doar atunci când numărul cazurilor era în descreștere”, a conchis Radu Oprea.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă