PNL București a adoptat o rezoluție de susținere a lui Ludovic Orban pentru șefia partidului, într-o ședință la care au absentat jumătate din șefii de sectoare și viceprimarul Capitalei

3 săptămâni in urmă 20

PNL București a votat joi o rezoluție de susținere a lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte al partidului, a declarat Violeta Alexandru, șefa organizației, pentru News.ro. De la ședință au lipsit însă șefii de organizații de la trei sectoare, precum și viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Astfel, Pavel Popescu (sectorul 4), Cristian Băcanu (sectorul 5) și Ciprian Ciucu (sectorul 6) au lipsit de la ședința PNL. Potrivit informațiilor G4Media.ro, unii dintre cei patru mari absenți erau plecați din București, alții nu au vrut să participe la formalizarea susținerii lui Ludovic Orban.

„Rezoluţia a fost adoptată. A fost doar o confirmare formală pentru că organizaţiile de sector, în aceste săptămâni, au făcut acelaşi lucru peste tot. Nu a fost decât să centralizez ceea ce deja s-a întâmplat. Unii colegi au fost online, alţii au fost fizic în sală. Alţii m-au sunat. Nu e ca şi cum votam pentru candidatura domnului preşedinte, ci a fost o declaraţie care sumariza practic ce s-a întâmplat la sectoare. Ei făcuseră oricum la sectoare, oricum se întâmplase în fiecare sector şi nu am făcut decât să centralizez toată situaţia. Dar da, sigur că a trecut”, a declarat Violeta Alexandru vineri pentru News.ro.

Pe de altă parte, alți lideri locali au declarat pentru G4Media.ro că ”așteptăm o invitație la negociere pentru a ne declara susținerea pentru un candidat sau altul. Nu putem acorda o susținere în orb”.

Chestionată despre absenţa liderului PNL Sector 6 Ciprian Ciucu, liderului PNL Sector 4 Pavel Popescu, liderului PNL Sector 5 Cristian Băcanu şi a viceprimarului Bucureştiului Stelian Bujduveanu, Violeta Alexandru a răspuns: „Nu au absentat. Pavel Popescu mi-a zis că este plecat din Bucureşti şi nu a reuşit să intre. Unii au intrat online. Nu e vorba că doar eu am votat şi cu încă un om. Ciprian Ciucu a intrat ulterior. A fost unanimitate de voturi. Oricum nu era ceva ce era o surpriză. Se întâmplase la sectoare. Ei au votat în sectoarele lor, că fiecare e membru la câte un sector”, a mai spus Violeta Alexandru pentru News.ro.

Ludovic Orban a anunțat în februarie că va candida pentru un nou mandat la șefia PNL. Deocamdată, el este singurul candidat înscris în cursă. Premierul Florin Cîțu a spus într-un interviu pentru G4Media.ro că va candida la o funcție superioară celei pe care o deține, de vicepreședinte PNL, ceea ce înseamnă că va intra în cursă fie pentru postul de președinte, fie pentru cel de prim-vicepreședinte.

Foto: Ludovic Orban (InquamPhotos / George Călin)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă