PNL, alianță cu PSD? „Am găsit multe lucruri care ne pot uni”. Ce a anunțat Florin Cîțu în urma discuțiilor

1 lună in urmă 24

Astăzi au fost noi negocieri între PNL și PSD, în încercarea de a crea un nou guvern. Cîțu a mers la întâlniri cu o ofertă care a pus-o pe masa PSD, și anume prin rotație, la doi ani,PSD sau PNL să dea un premier. Marcel Ciolacu nu a exclus ideea de a intra la guvernare alături de Cîțu, dacă acesta va fi nominalizarea PNL, dar numai după discuțiile din PSD. Tot astăzi Klaus Iohannis declara că așteaptă variantele finale, criticând faptul că partidele au tărăgănat mult lucrurile.

Negocieri  strânse între PNL și PSD pentru un nou guvern

Astăzi Florin Cîțu și delegația PNL au discutat în spatele ușilor închise cu Marel Ciolacu și PSD pentru o posibilă alianță. Contextul este unul destul de dur, iar Klaus Iohannis nu mai este dispus de a rechema partidele la negocieri. După întâlnirea de astăzi, Marel Ciolacu părea mult mai dispus de a accepta oferta PNL de a intra la guvernare, chiar dacă Florin Cîțu ar redeveni nominalizarea PNL pentru funcția de premier.

În același context, oferta pusă de PNL pe masa PSD-ului ar fi o rotație la doi ani pentru numirea unui premier, dar Marcel Ciolacu nu a comentat acest aspect. Deși discuțiile, conform surselor, ar fi fost unele constructive, la ieșirea de la întâlnirea cu PSD, Florin Cîțu declara:

„Am vorbit despre proiectele importante pe care deja le avem în programul de guvernare, dar și despre alte proiecte care ar putea să intre. A fost o primă discuție bună pe proiecte obiective și să găsim soluții la această criză politică. A fost o variantă interesantă cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani.

Nu s-a ajuns la concluzii. Am găsit multe lucruri care ne pot uni. Avem o criză în sănătate, în energie și pentru acestea avem nevoie de o guvernare stabilă. Dacă reușim cu cei de la PSD să facem acest lucru este ok. Decizia o luăm în PNL. Mergem la partid, prezentăm cele două variante cu plusuri și minusuri. Nu s-a discutat despre portofolii și ministere”, a declarat Florin Cîțu.

 Klaus Iohannis  nu va chema la Cotroceni partidele parlamentare la consultări

La finalul zilei, Klaus Iohannis a avut o conferință de presă în care a criticat lentoarea discuțiilor dintre partidele politice și, bineînțeles, negocierile dintre PNL, PSD și USR. În aceeași conferință de presă Klaus Iohannis declară că nu va mai rechema partidele la Cotroceni pentru noi discuții, așteptând, în cee din urmă, soluția finală după negocierile avute.

„Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament și, astfel, Guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlamentul României. Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile și acest lucru este foarte bun.

Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și, în consecință, nu pot să accept în continuare astfel de abordări. În concluzie: voi aștepta cu consultările formale până când din discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate, o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci, când această majoritate va fi asumată, voi convoca consultări pentru formarea noului guvern.”, declara Klaus Iohannis astăzi.

The post PNL, alianță cu PSD? „Am găsit multe lucruri care ne pot uni”. Ce a anunțat Florin Cîțu în urma discuțiilor appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă