PNL acceptă varianta premierilor prin rotație, cu o condiție: primul să fie Florin Cîțu

2 săptămâni in urmă 15

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 21:20

116 citiri

Liderii PNL au votat marți seară, în şedinţa Biroului Executiv (BEX), ca şefia guvernului să fie deţinută prin rotaţie de PNL şi PSD, dar primul premier să fie liberal, a anunțat liderul partidului, Florin Cîțu.

”S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premier, cu primul din partea PNL. Dacă PSD se opune, vedem atunci. Propunerea noastră va merge la prședintele României, care are un mandat constituțional”, a declarat liderul PNL la finalul ședinței.

Premierul interimar a mai anunțat că la negocieri va merge în continuare cu propunerea ca el să fie premierul din partea PNL.

Citeste si:

 „PNL nu pune astfel de condiţii. Noi vorbim de principii”

Florin Cîţu a afirmat marți, 16 noiembrie, întrebat dacă ar fi dispuşi liberalii să accepte un premier PSD în persoana lui Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu, că PNL nu pune astfel de...

Lucian Bode insistă ca PNL să numească primul ministru în alianța cu PSD. „Cine a spus că Florin Cîţu nu poate fi premier?”

Prim-vicepreşedintele PNL Lucian Bode a declarat marţi, 16 noiembrie, înainte de negocierile cu PSD şi UDMR, că, în opinia sa, liberalii ar trebui să dea premierul în noul Guvern, chiar...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă