PLUS și-a numit un prefect și o parte dintre subprefecții care îi revin / Pentru Capitală nu s-a luat încă o decizie, dar filiala este nemulțumită de Berbeceanu (surse)

1 lună in urmă 4

PLUS și-a numit miercuri un prefect și o parte dintre subprefecții care îi revin potrivit algoritmului stabilit cu USR, urmând ca pe restul să îi numească în perioada următoare, până cel târziu pe 8 martie.

În ceea ce privește viitorul prefect al Capitalei, cei de la PLUS nu au numit deocamdată pe nimeni, dar, potrivit surselor G4Media.ro, există nemulțumiri în cadrul filialei la adresa lui Traian Berbeceanu. Potrivit acestora, cei de la PLUS sunt nemulțumiți de faptul că actualul prefect nu ar răspunde decât solicitărilor venite de la PNL și le-ar ignora pe cele transmise de alte formațiuni.

USR și PLUS au decis să își împartă cei 14 prefecți care revin alianței potrivit unui raport de 2 la 1, aceeași regulă fiind păstrată și în privința subprefecților.

Astfel, USR va numi nouă din cei 14 prefecți care revin alianței, în vreme ce PLUS va numi restul de 5.

De asemenea, 20 dintre subprefecți vor reveni USR, iar ceilalți opt vor fi numiți de PLUS (detalii aici).

Comunicatul integral al PLUS:

Biroul Național a decis, în cadrul unei ședințe care a avut loc în seara zilei de 17.02.2021, să susțină următoarele numiri din partea PLUS în funcțiile de prefect și subprefect:

Tulcea, prefect – Ștefan Bicov
Este avocat definitiv cu dreptul de a pune concluzii la toate parchetele și instanțele de judecată, inclusiv la Înalta Curte de Casație si Justiție și la Curtea Constituțională. Este membru al Baroului Tulcea din 2010 și profesează în cadrul propriului său cabinet de avocatură din 2013. Este membru PLUS din 2019 și a devenit președinte al Comisiei Județene de Integritate și Arbitraj din cadrul PLUS – Filiala Tulcea începând din 2020.

Vaslui, prefect – Marcel Lăudatu
Este licențiat în istorie și fizică-chimie, fiind absolvent al unui master de Studii Europene – Afaceri Europene în cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași. Din 2014 este administrator în cadrul Asociației GALILEI.RO, un ONG care desfășoară proiecte educaţionale în colaborare cu unităţi şcolare, alături de alte organizaţii neguvernamentale specializate în educaţie. În perioada 2005-2017, a fost administrator în cadrul societății S.C. Eurozed SRL, asigurând consultanță informatică pentru farmaciile aflate în relaţii contractuale cu CJAS Vaslui. Este președintele filialei PLUS Vaslui.

Botoșani, subprefect – Magda Oleniuc
Este absolventă de științe economice și științe juridice și urmează un masterat în audit și management. Are o experiență de peste șapte ani în funcții de management, din care trei ani în domeniul bancar, în cadrul Volksbank România, și patru ani ca director comercial cu mandat de administrare a unei societăți private cu profil agricol. În prezent este antreprenor, desfășurându-și activitatea în cadrul unui centru de limbi străine și interpretariat. Este președinte al filialei PLUS Botoșani, filială pe care o conduce încă de la înființare.

Cluj, subprefect – Camelia Sălcudean
Este licențiată în științe economice, a absolvit un master de Managementul dezvoltării afacerilor în cadrul Universității „Babes Bolyai” din Cluj și mai multe cursuri de specializare în cadrul Institutului Bancar Român. A ocupat diferite funcții în cadrul BCR, activând în principal în zona de contact dintre business și IT, identificând soluțiile optime pentru diferite fluxuri de activitate și având contribuții la dezvoltarea și implementarea unor aplicații informatice bancare. Este secretar general al filialei PLUS Cluj și a fost aleasă consilier local în cadrul Consiliului Local Florești.

Dâmbovița, subprefect – Marinela Manea
Este expert contabil și conferențiar universitar în cadrul Universității Valahia din Târgoviște. Predă cursuri în domeniul contabilității instituțiilor publice, a instituțiilor de credit și în domeniul auditului și a publicat șapte cărți de specialitate în aceste domenii, fiind coautor al altor patru cărți situate la granița dintre economie și științe juridice și a 50 de articole publicate în mai multe reviste de specialitate. A devenit membră PLUS Dâmbovița în ianuarie 2019, fiind trezorier al acestei filialei.

Dolj, subprefect – Iustin Dumitrescu
Este avocat stagiar în cadrul Baroului Dolj, fiind absolvent al Facultății de Drept și al unui masterat de Drept Privat în cadrul Universității din București. După absolvirea studiilor universitare, a promovat examenul de avocat în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților și a cel de definitivat în profesia de Consilier Juridic în cadrul Colegiul Consilierilor Juridici Dolj. A ocupat funcția de consilier juridic în cadrul mai multor firme, fiind de asemenea avocat stagiar colaborator în cadrul unui cabinet de avocat. A devenit membru PLUS Dolj în 2019.

Neamț, subprefect – Ionuț Meraru
Este absolvent al Facultății de Științe Economice, secția Management, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Are o experiență profesională de peste 20 de ani în vânzări în mai multe companii naționale și multinaționale. S-a alăturat inițial proiectului România 100, iar în ianuarie 2019 s-a înscris în PLUS, devenind președintele filialei județene PLUS Neamț în septembrie 2019.

Vrancea, subprefect – Radu Țigănuș
Este absolvent al facultății de Relații Comerciale și Financiar-Bancare Interne și Internaționale și al unui masterat în domeniul Control Financiar-Fiscal și Audit în cadrul Universității Româno-Americane. A lucrat ca economist, având o experiență de peste 15 ani în domeniul bancar si antreprenorial, și ca practician în insolvență și evaluator autorizat ANEVAR, fiind atestat definitiv de Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România. Este membru asociat al Platformei România 100 și președintele filialei PLUS Vrancea.

Vâlcea, subprefect – Robert Vasile Achim
A absolvit Facultatea de Drept și un masterat de Dreptul Afacerilor în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. A fost consilier juridic în cadrul mai multor societăți comerciale și a Autorității Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, printre activitățile sale numărându-se verificarea și avizarea răspunsurilor la solicitările adresate instituției. Este membru PLUS Vâlcea.

O nouă serie de propuneri va fi făcută săptămâna viitoare, vă vom informa în privința acestora imediat ce va exista o hotărâre în această privință.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă