Plouă în spitalul mobil COVID de la Lețcani, iar temperatura în saloane este de 14-17 grade / Raed Arafat spunea luni că spitalul va fi redeschis în scurt timp

1 lună in urmă 3

În spitalul mobil COVID de la Lețcani plouă, iar temperatura în saloane este de 14-17 grade și foarte multă aparatură medicală stă nefolosită.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat luni că Spitalul mobil Covid-19 de la Lețcani, județul Iași, se va redeschide în scurt timp, pentru a suplini nevoia de paturi de terapie intensivă. Spitalul de la Lețcani a fost închis pe durata iernii din cauza problemelor cu încălzirea.

Jurnalistul Ionel Iloae a fost miercuri la spitalul de la Lețcani și relatează că în saloane plouă, iar aparatura medicală stă nefolosită.

Tot azi a fost să vadă care este situația și președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, însoțit de dr. Florin Roșu, directorul spitalului de Boli Infecțioase din Iași, pentru că spitalul modular a funcționat ca secție externă a acestuia.

„Cert este că dr. Roșu, directorul de la Infecțioase și cel care are „spitalul” în administrare, i-a explicat lui Costel Alexe că nu există niciun pat operațional și că temperatura în saloane e între 14 și 17 grade Celsius. Ar fi, teoretic, 20 de paturi ATI într-un modul iar alte 20 într-un modul fără sas (acea ușă glisantă care separă zona de acces de salon), dar nici ele nu pot fi folosite după standarde. Ce am mai văzut? Că plouă! Plouă și în spital, nu doar afară. Despre problemele legate de rețeaua electrică și de evacuarea apelor uzate nu pot spune nimic. Cert este că foarte multă aparatură medicală stă nefolosită”, a scris Ionel Iloae pe pagina sa de Facebook și a postat și fotografii pe care le-a făcut astăzi la Lețcani.

Sursa foto: Ionel Iloae

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă