Pleacă Ion Țiriac, vine Florin Segărceanu? Mutare-surpriză la funcția de președinte la Federația Română de Tenis | EXCLUSIV

1 lună in urmă 1

Demisia lui Florin Segărceanu din scaunul de căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup Cup a României nu este întâmplătoare. Se pregătește o mutare-bombă la șefia FR de Tenis.

Fostul jucător de tenis, care a făcut o echipa foarte bună cu Simona Halep dar și cu celelate componente ale echipei noastre, se pare însă că nu va ieși din sportul alb. Se va implica și mai mult în lumea tenisului.

Potrivit unor surse Prosport, Segărceanu ar intenționa să-și depună candidatura pentru funcția de președinte al FR de Tenis, în condițiile în care demisia lui Ion Țiriac din această funcție pare a fi una iminentă.

Pleacă Ion Țiriac, vine Florin Segărceanu? Mutare-surpriză la funcția de președinte la Federația Română de Tenis

„Din câte știu, Segărceanu a fost convins de lumea tenisului să candideze pentru acest post. Chiar și Ion Țiriac agreează varianta Segărceanu la conducerea FRT. Acum vom vedea ce se va întâmplă la Adunarea Generală din luna aprilie”, a precizat sursa Prosport.

Căpitanul-nejucător Florin Segărceanu a demisionat după trei ani petrecuți pe banca echipei naționale de Fed Cup (noua Billie Jean King Cup)! Segărceanu a considerat că este momentul să îi lase locul unui antrenor mai tânăr.

A fost înlocuit cu Monica Niculescu, jucătoare de tenis aflată în activitate.

“Conducerea FRT îşi exprimă pe această cale recunoştinţa faţă de activitatea depusă de antrenorul Florin Segărceanu alături de echipa de Fed Cup a României, pe care a dus-o spre cea mai bună performanţă din istorie, semifinala Grupei Mondiale cu Franţa din anul 2019, şi îi mulţumeşte pentru pasiunea şi implicarea de care a dat dovadă în cei peste trei ani în care s-a ocupat de destinele Naţionalei de senioare a României”, se menţionează pe site-ul FR Tenis.

Monica Niculescu va conduce echipa în meciul cu Italia

Astfel, reprezentativa României va fi condusă de Monica Niculescu în barajul de menținere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup! România va întâlni Italia pe 16 și 17 aprilie 2021, meciul urmând a avea loc în țara noastră, în condiții indoor, la Cluj-Napoca.

Astfel, pentru acest meci echipa României revine în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cea care a găzduit, până acum, alte importante întâlniri ale echipei noastre de Fed Cup, în 2016, cu Cehia şi Germania, în 2018, cu Canada şi Elveţia, şi, în 2020, cu Rusia.

Fed Cup playoff

Brazil vs Poland (home)
Great Britain vs Mexico (h)
Canada vs Serbia (h)
Latvia (h) vs Asia/Oceania nation TBC
Japan (h) vs Ukraine
Romania (h) vs Italy
Kazakhstan vs Argentina (h)
Netherlands (h) vs Asia/Oceania nation TBC

— Diego Barbiani (@Diego_Barbiani) February 11, 2020

Florin Segărceanu, în afara tenisului, deține afaceri în lumea educației private fiind patronul unei școli cu predare în limba engleză, condiderata cea mai bună din București. De asemenea, fostul jucător de Cupa Davis al României deține afaceri în imobiliare, fiind, totodată, mare pasionat de golf.

The post Pleacă Ion Țiriac, vine Florin Segărceanu? Mutare-surpriză la funcția de președinte la Federația Română de Tenis | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă