Plătiți cu mii de euro pe lună în Liga Zimbrilor, „jaloane” la naționala României! Analiza om cu om a tricolorilor după umilința cu reprezentativa Kosovo la handbal

1 lună in urmă 2

Plătiți cu mii de euro pe lună în Liga Zimbrilor, jucătorii naționalei României au fost „jaloane” în cea mai mare umilință din istorie.

România a fost învinsă în această seară de reprezentativa Kosovo, cu scorul de 30-25, într-un joc care a avut loc la București, în calificările pentru Euro 2022.

Prima reprezentativă mai are două meciuri în Grupa 8, cu Suedia pe 28 aprilie la Sibiu și cu Muntenegru în deplasare pe 2 mai.

Plătiți cu mii de euro pe lună în Liga Zimbrilor, „jaloane” la naționala României

România a avut un joc trist și în același jalnic cu reprezentativa Kosovo. Acest 25-30 este până la urmă rezultatul unui întreg sistem. Bineînțeles, un astfel de eșec nu poate trece cu vederea, mai ales că vorbim de un sport foarte bine finanțat în România. Dacă vorbim de o medie a contractelor, Liga Zimbrilor intră fără probleme într-un Top 10 în Europa. În schimb, naționala este spre coada ierarhiei, conform „dublei” cu Kosovo,. Până la meciul cu naționala tricoloră, adversara mai câștigase meciuri de handbal doar cu Albania, Irlanda, Luxemburg, Cipru, Israel și Georgia.

După un asemenea dezastru sportiv, cele mai multe critici se îndreaptă spre președintele Alexandru Dedu. Dar nu ar trebui uitați nici jucătorii. Până la urmă, ei s-au lăsat „călcați în picioare” de niște necunoscuți în handbalul european.

România a aliniat la jocul retur cu Kosovo următoarea echipă:

Portari: Mihai Popescu, Tudor Stănescu Extreme stângă: Nicușor Negru, Vencel Csog Interi stânga: Andrei Buzle, Viorel Fotache, Dan Racoțea, Tudor Botea Centru: Cristian Fenici Interi dreapta: Marius Sadoveac, Demis Grigoraș, Radu Ghiță Extreme dreapta: Gabriel Bujor, Roland Thalmaier Pivoți: Gabriel Dumitriu, Călin Dedu.

Dacă ne uităm pe statistica meciului, probleme au fost peste tot, dar cel mai deranjant a fost stilul de joc. Dinamica jocului s-a schimbat, iar echipele, naționalele de top joacă direct pe poartă. România a arătat, din păcate, un handbal lent, cu mingea în mână, mult în lateral. În plus, atitudinea a lăsat de dorit. În timp ce Kosovo a evoluat cu multă pasiune, tricolorii au părut mai degrabă tocmai treziți din somn.

Analiza om cu om a naționalei României:

Mihai Popescu. Ajuns rezervă la St. Raphael în acest sezon, Pope nu a fost în apele lui nici la lot. A prins o singură minge tot meciul, fiind departe de marile meciuri făcute la lot.

Tudor Stănescu. Apără mai mult în spatele lui Bucătaru la Steaua. A fost în nota echipei de club, fără plăcerea de a juca handbal. La rândul lui a avut o singură intervenție.

Nicușor Negru. A început bine ambele reprize, dar s-a stins pe parcurs. A ratat 4 ocazii, dintre care și un 7 metri. Uneori, a dat impresia că aruncă la mișto la poartă.

plătiți cu mii de euroNicușor Andrei Negru a fost în nota echipei Dinamo în acest sezon în Europa, inconstant. © FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Vencel Csog. Nu a jucat, dar nici nu prea aveai ce să-i ceri. CSM Făgăraș, echipa lui de club, este aproape de desființare.

Andrei Buzle. A plecat pe 700-800 de euro la FC Barcelona și s-a întors la Minaur Baia Mare pe o sumă de câteva ori mai mare. A marcat un gol din 3 aruncări, fiind în nota echipei, adică deloc periculos.

Viorel Fotache. A fost jalon. Considerat omul nr. 1 al apărării, a fost depășit clar de kosovari.

Dan Racoțea. La 2.02 metri a aruncat o dată în bară și o dată telefonat. La ora asta este sub jucătorul care s-a lansat, o mare dezamăgire la echipa națională.

Cristian Fenici. Joacă handbalul secolului trecut, mult cu mingea în mână. Este static și a influențat direct ritmul echipei.

Tudor Botea. Nu joacă la Dinamo, dar este bun la națională.

Marius Sadoveac. Vârsta își spune cuvântul și la el. Este un băiat inteligent, dar joacă un handbal lent.

Demis Grigoraș a fost un fel de „lupul singuratic”

Demis Grigoraș. A fost un fel de „lupul singuratic”. Uneori, prea individualist.

Radu Ghiță. Nu a jucat, nu ai ce să-i reproșezi.

Gabriel Bujor. Un jucător bun de contraatac, dar din pozițional nu are procedee. A început bine în repriza a doua, dar s-a stins.

Roland Thalmaier. Nu a jucat, nu ai ce să-i reproșezi.

Gabriel Dumitriu. Un tânăr de perspectivă, bătăios în atac, dar slab în apărare. Nu este jucător pentru apărare centrală, cu atât mai puțin intermediar.

Călin Dedu. Mai mult rezervă la Poli. Este un jucător de perspectivă, dar din păcate este sacrificat. A intrat într-un război fără voia lui, pentru că este fiul președintelui FR de Handbal.

O mare vină pentru aceste rezultate cu Kosovo o poartă, fără doar și poate și staff-ul tehnic. După cum se vede și în prezentarea de mai sus, România s-a prezentat la acest meci cu multe rezerve. Selecția este vehement contestată de oamenii din handbal.

The post Plătiți cu mii de euro pe lună în Liga Zimbrilor, „jaloane” la naționala României! Analiza om cu om a tricolorilor după umilința cu reprezentativa Kosovo la handbal appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă