Platforma online pentru programări la vaccinarea anti-COVID, reparată după ce nu a funcționat aproximativ două ore

1 lună in urmă 1


Probemele, remeditate în jurul orei 10.30, apar în dimineața în care a început vaccinarea primelor persoane în cadrul etapei a doua. Potrivit G4Media, o parte din personalul sanitar din centrele de vaccinare au acuzat faptul că nu găsesc în platformă pacienții programați.


UPDATE 10.25: STS anunță că problemele tehnice au fost remediate, iar platforma pentru programări în etapa a doua de vaccinare este acum funcțională.


„Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiștii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Național pentru Vaccinări. Aplicația este funcțională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare”, anunță STS într-un comunicat.


UPDATE 9.45: STS a anunțat că a fost identificată problema: „S-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare. Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației”.


„Platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice”, a anunțat STS, în această dimineață, într-un comunicat de presă.


Problemele apar chiar în dimineața în care începe vaccinarea persoanelor care au reușit să-și facă programări, începând de vineri.


Iar din cauza problemelor tehnice, în unele centre, pacienții programați nu sunt găsiți pe platformă. Astfel, oamenii sunt nevoiți să aștepte până la remedierea problemelor.


În același timp, pe platformă nu pot fi făcute noi programări.


Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță că „echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil”.


Platforma de programări online a fost afectată și vineri, și sâmbătă, primele două zile de înscrieri a celor incluși în etapa a II-a de vaccinare. Astfel, vineri, la ora 15.00, când trebuia să fie lansată, platforma nu a funcționat deloc timp de aproximativ două ore.


Ulterior, din relatările a zeci de oameni către ziar, a fost nevoie de ore bune pentru a reuși să înscrii, ca membru de familie, oamenii vârstnici care n-au acces la internet sau răbdarea de a parcurge etapele. Ca bolnav cronic, la fel, din aceleași relatări, confirmate de medici.


De vineri, când a început etapa a doua de vaccinare în România, și până duminică la ora 11.00 s-au programat peste 209.000 de persoane, mai mult de jumătate fiind persoane cu vârsta peste 65 de ani, conform datelor transmise de STS.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă