Platforma online pentru programări în etapa a doua de vaccinare, din nou disponibilă. Cei care doresc să se programeze pot accesa aplicația

1 lună in urmă 1

Luni dimineață, platforma pentru programarea în etapa a doua de vaccinare anti-COVID nu a funcționat în urma unor erori tehnice. Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis că specialiștii săi au colaborat cu echipa tehnică ce gestionează RENV pentru remedierea situației.

Platforma pe care românii se pot programa pentru vaccinarea anti-COVID nu funcționează luni dimineață

Platforma pe care românii se pot programa pentru vaccinarea anti-COVID nu funcționează luni dimineață

Profimedia Images

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

UPDATE 10:27: "Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiștii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Național pentru Vaccinări. Aplicația este funcțională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare", transmite STS.

UPDATE 09:45 STS a revenit cu o actualizare privind platforma online. Specialiștii au precizat că "în urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare. Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației".

"Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață", a transmis STS, luni dimineață.

"Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil. Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public".

Încă de vineri au apărut primele probleme. Platforma pentru programări a dat multe erori, spre disperarea celor dornici să îşi asigure dozele anti-coronavirus. Oamenii i-au dat mii de mesaje ministrului Sănătăţii, care anunţase că totul funcţionează bine. În faţa valului de critici, oficialul a recunoscut că nu a evaluat bine situaţia.

Persoanele care au dorit să se vaccineze au avut la dispoziţie trei metode. Prin medicii de familie, acolo unde aceştia au dorit, direct pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro sau prin intermediul unui call center. Unii dintre cei care au ales varianta online s-au chinuit ore în şir să îşi creeze un cont şi apoi să se programeze ei sau să găsească un centru de imunizare pentru rudele lor care nu ştiu să lucreze pe internet.

Etapa a doua, start cu probleme

În etapa a doua vor fi imunizate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, dar şi angajații din domeniile de importanţă strategică. Însă, în centrele de vaccinare deja au apărut primele tensiuni din cauza erorii tehnice care a afectat platforma online.

Primii pe listă, în a doua etapă a campaniei de vaccinare, sunt vârstnicii şi cei cu boli cronice. Pacienţii cu diabet, obezitate, boli metabolice, cardiovasculare, renale, oncologice, pulmonare, neurologice, hepatice, cei cu boli autoimune şi cu imunodepresii severe vor avea prioritate.

Aproximativ 5,5 milioane de români ar urma să se vaccineze în această etapă.

sts platforma vaccinare vaccinare romania vaccin anti-covid coronavirus romania
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă