Platforma de vaccinare afișează de astăzi tipurile de vaccin din fiecare centru. Harta interactivă a centrelor

3 săptămâni in urmă 2


Reprezentanții  Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 au anunțat, joi, că platforma de programare pentru programarea anti-COVID afișează începând de astăzi, 25 martie, tipurile de vaccin pentru fiecare centru în parte. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare.


Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare.


Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul de informare https://vaccinarecovid.gov.ro/platforma-programare/”, a anunțat CNCAV.Fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca


Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare, a anunțat încă de marți că vor exista schimbări la platforma de vaccianre.


„Un alt element important este legat de actualizarea platformei de programare, începând cu data de 1 aprilie fiecare centru configurat în platforma de programare va avea afișat timpul de vaccin, așa încât orice persoană  care își va face programare într-un centru de vaccinare sau va opta să treacă în lista de așteptare va ști de la început ce tip de vaccin se distribuie în acel tip de centru.”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, marți, într-o conferință de presă care a avut loc la Palatul Victoria.


De asemenea, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat miercuri că „persoanele cu boli cronice şi cele peste 65 de ani au prioritate la vaccinare” în continuare. De aceea, numărul de ordine de pe lista de așteptare se poate schimba.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă