Platforma de programare pentru vaccinare, dificultăți de funcționare duminică seară, înainte de debutul celei de-a III-a etape. Explicaţia autorităţilor

1 lună in urmă 2

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că duminică se realizează un update important al aplicației de programare la vaccinare pentru implementarea listelor de așteptare.

„Este posibil să apară întârzieri în funcționarea aplicației. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis, duminică, CNCAV într-un comunicat de presă.

„E o chestiune tehnică, la care se lucrează noaptea asta. Mâine dimineață (n.r. – luni dimineață) toată lumea este așteptată să se programeze. Nu există o oră punctuală, se va finaliza în această noapte. Începând de mâine, platforma va fi deschisă”, a declarat Andrei Baciu, vicepreședintele CNCAV, la Digi 24.

Programările pentru etapa a treia a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 vor putea fi făcute în platfoma de vaccinare începând cu 15 martie, când se va deschide și lista de așteptare pentru românii care vor să se vaccineze.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);persoanele eligibile pentru etapa a treia de vaccinare (populația generală).

Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale, a anunţat, duminică, premierul Florin Cîţu

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă