Planurile pentru primul oraș sustenabil de pe Marte au fost făcute publice

3 săptămâni in urmă 2

Studioul de arhitectură ABIBOO a publicat planurile pentru un "oraș sustenabil" pe Marte, chiar dacă va mai trece mult timp până când oamenii vor putea locui cu adevărat pe această planetă.

Planurile pentru primul oraș sustenabil de pe Marte

Planurile pentru primul oraș sustenabil de pe Marte

Instagram / ABIBOO Studio

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Planurile cuprind un ansamblu de cinci orașe - capitala se numește Nüwa. Orașul vertical are case, birouri și spații verzi, toate construite pe o latură a unei stânci pentru a proteja locuitorii de presiunea atmosferică și radiații, scrie Euronews. Oxigenul este produs în mare parte de plante, iar alimentele sunt în proporție de 90% pe bază de plante plante, iar energia provine de la numeroasele panouri solare.

Planeta Marte are aproape jumătate din dimensiunea Pământului. Dar cum am putea ajunge acolo? La fiecare doi ani există o perioadă de câteva săptămâni când planeta este mai aproape de Pământ, astfel încât călătoria ar dura doar șase luni.

Cu toate acestea, condițiile de pe Marte nu sun atât de prietenoase. Presiunea atmosferică nu este potrivită pentru oameni, iar radiațiile pot fi letale.

„A trebuit să facem o mulțime de analize matematice și să lucrăm cu oamenii de știință pentru a încerca să înțelegem care sunt circumstanțele cu care ne vom confrunta”, spune fondatorul studioului de arhitectură ABIBOO, Alfredo Muñoz, adăugând că „ne vom confrunta cu provocări specifice condițiilor de pe Marte, una dintre ele fiind gravitația".

"Apa este unul dintre marile avantaje pe care Marte le oferă, ajută la obținerea materialelor adecvate pentru construcție. Practic, cu apa și dioxidul de carbon, putem genera carbon și cu carbon, putem produce oțel", spune Muñoz.

Orașul de pe Marte face parte dintr-un proiect organizat de The Mars Society și dezvoltat de rețeaua SONet, o echipă internațională de oameni de știință și cadre universitare. Studioul de arhitectură ABIBOO a creat proiectele pe baza celor mai recente cercetări științifice.

Conform analizei companiei de arhitectură, construcția poate începe până în 2054 și ar putea fi finalizată până în 2100, atunci când prima comunitate ar putea începe să locuiască acolo, explică Muñoz.

„Credem că este posibil din punct de vedere tehnic".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

marte oras sustenabil oras spatiu planeta marte spatiu cosmic
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă