Planul lui Ionuț Chirilă de a o duce pe Dinamo de la retrogradare în grupele UEFA Champions League, în doar patru ani

3 săptămâni in urmă 21

  • Liga 1: Hermannstadt - Astra, marți, 16:45, Digi Sport 1

  • Liga 2: U Craiova 1948 - Rapid, luni, 21:00, Digi Sport 1

Antrenor fără angajament din 2017, după scurta perioadă petrecută pe banca celor de la ASA Târgu Mureș, Ionuț Chirilă a analizat situația dezastruoasă în care se află Dinamo și a pus la cale un plan structurat pe patru ani pentru a-i readuce pe "câini" în fruntea fotbalului românesc și în prim-planul celui european.

  • Dinamo ocupă poziția a 14-a în Liga 1, cu 15 puncte, loc de baraj pentru promovare/retrogradare cu echipa clasată pe locul trei în Liga 2.

Ionuț Chirilă este convins că o poate ridica pe Dinamo de la retrogradare până în grupele UEFA Champions League, în doar patru ani

Ionuț Chirilă, fost antrenor la centrul de copii și juniori al lui Dinamo, s-a declarat surprins de declarația făcută recent de Mario Nicolae, directorul sportiv al clubului din Ștefan cel Mare, potrivit căreia evitarea retrogradării ar fi o ”mare performanță” pentru "câini".

Planul lui Ionuț Chirilă de a scoate Dinamo din "groapă":

  • Anul 1: "Selecţie riguroasă”.
  • Anul 2: "Cristalizarea relaţiilor de joc şi a automatismelor, automat şi calificarea în play-off. În al doilea an se vând şi 2 jucători în afară, pe 7-8 milioane de euro, pentru a forma un buget competitiv, de 10 milioane
  • Anul 3: "Obiectiv locurile 1-3 şi calificarea în grupele Europa League
  • Anul 4: "Titlul de campioană , fără doar şi poate, şi forţarea grupelor de Champions League”, potrivit GSP Live.

Deunăzi, Ionuț Chirilă a dezvăluit cum reușea să îi motiveze pe elevii săi de la Dinamo II înainte de meciuri și a făcut o paralelă cu situația prin care trece Dinamo în acest moment.

"Când ieșeau ai mei din vestiar, 'sunteți Milan'. Spărgeau trei geamuri, rupeau două uși și după aceea câștigau patru titluri. Așa era la Dinamo! Așa ieșeau Tararache, Hîldan și Cezar Dinu din vestiar. Ca fiarele! Acum vorbim de o mare performanță, de salvarea de la retrogradare. Asta e diferența", a spus Ionuț Chirilă, la Digi Sport Matinal.

  • Ionuț Chirilă a mai pregătit în carieră formațiile Electromagnetica București, CSM Focșani, Jiul Petroșani, UTA Arad, Concordia Chiajna, Poli Iași și ASA Târgu Mureș.
Etichete: ionut chirila , antrenor dinamo , dinamo champions league , plan ionut chirila dinamo
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă