Planta care ajută la dizolvarea și eliminarea pietrelor de la rinichi

1 săptămână in urmă 19

Dacă pentru pietre la rinichi mici și pentru nisip ne putem baza doar pe ceaiurile diuretice, când vine vorba de calculi mari este nevoie și de medicamente alopate sau de operație, în cazurile mai grave

"Atunci când pietrele sunt mici sau e vorba doar de nisip, se tratează mai ușor, însă când pietrele sunt suficient de mari încât să se mobilizeze și să blocheze căile urinare atunci opțiunile de tratament prin fitoterapie sunt limitate", a explicat dr. Alice Popescu, specialist în acupunctură și fitoterapie la Institutul Național de Medicină Complementară și Alternativă din București, pentru doctorulzilei.ro.

Pentru calculi de mici dimensiuni și nisip, cea mai bună soluție sunt diureticele. Ceaiurile favorizează dizolvarea sărurilor și eliminarea lor prin urină. Creșterea cantității de urină spală căile urinare și mobilizează nisipul și calculii mici.

„Există foarte multe plante cu efect diuretic: mesteacăn, coada calului, mătase de porumb, cozi de cireșe, ienupăr. Unele plante au și efectul de a dizolva calculii: urzica și coada calului. Un medicament ayurvedic care dizolvă și elimină pietrele la rinchi este cystone”, adaugă fitoterapeutul.

Cum se prepară ceaiurile diuretice

În general, în fitoterapia europeană nu se folosesc concentrații foarte mari de plante. Specialistul recomandă să se folosească aproximativ două grame de plante, sau mai exact o linguriță la o cană de apă.

Plantele cu conținut de uleiuri eterice, precum ienupărul se prepară sub formă de infuzie. Cele mai grosiere, rădăcini, scoarță sau mătase de porumb se prepară sub formă de decoct.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă