Plângere penală și amendă de 150.000 de lei pentru comuna Comana, Giurgiu, decise de comisarii de mediu / Un depozit ilegal de deşeuri, folosit pentru a nu plăti taxe de depozitare, a afectat 1,5 hectare de teren, în apropierea râului Argeș

4 zile in urmă 21

O echipă de comisari a Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General a constatat existenţa unui depozit ilegal de deşeuri menajere pe un amplasament situat în proximitatea râului Argeş, localitatea Grădiştea, comuna Comana, aceasta fiind amendată cu 150.000 de lei și vizată de o sesizare penală, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

„Pe acest teren erau depozitate, în vederea eliminării, deşeuri colectate prin serviciul de salubrizare U.A.T. Comana. Scopul era evitarea platii taxelor de depozitare în cadrul unui amplasament autorizat.Această faptă nesăbuită a afectat o suprafaţă de cca 1–1,5 ha, existând suspiciuni de degradare inclusiv a factorilor de mediu”, precizează sursa citată.

Garda de Mediu anunță că faptele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 150.000 lei, fiind înaintată către Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu o propunere de notificare prealabilă în vederea conformării, existând posibilitatea suspendării activităţii de salubrizare, în situaţia în care nu sunt îndeplinite obligaţiile legale în domeniul protecţiei mediului.

A fost, de asemenea, depusă o sesizare penală.

Comuna Comana se află la 39 de km de București, în județul Giurgiu.

Sursa foto: Garda Naţională de Mediu / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă