Plângere penală pe numele lui ÎPS Teodosie pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după slujba de Bobotează. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

1 lună in urmă 17


O plângere penală a fost depusă la IPJ Constanța pe numele lui IPS Teodosie, după slujba de Bobotează, ținută miercuri, 6 ianuarie, a informat ziarul Replica. Arhiepiscopul Tomisului este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor.


UPDATE. Arhiepicopia Tomisului consideră că plângerea penală este neîntemeiată.


”Conform legislației, pelerinajele și procesiunile religioase sunt permise. La eveniment au fost prezenți polițiști și jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare. ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanței fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă, aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte”, a transmis Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.______________________________________________________________________________Slujba oficiată miercuri de Arhiepiscopul Tomisului a adunat o mulțime de oameni în Portul Tomis din Constanţa.


Miile de enoriași prezenți au purtat măști, însă nu au respectat distanțarea: au stat, la grămadă, după gardul montat ca separator între ei și soborul de preoți.


Potrivit Jandarmeriei, circa 3.000 de persoane au participat la slujbă.

Iar miercuri seară, un cetățean a depus plângere pe numele lui ÎPS Teodosie pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor (infracțiuni contra sănătății publice)”, au confirmat pentru Libertatea surse din Poliția Constanța.


Având în vedere calitatea persoanei, cazul a fost declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care va continua cercetările.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă