Planete retrograde 2021 – Calendarul complet! La ce sa te astepti, afla cum iti influenteaza viata

1 lună in urmă 27

Planete retrograde 2021. Anul 2021 este un an foarte interesant din punct de vedere astrologic si plin de multe evenimente, dintre care planetele retrograde joaca un rol important. Planetele intra in miscari retrograde intervale diferite de timp si au efecte diferite asupra vietilor noastre. De exemplu, in timp de Mercur intra retrograd aproximativ 20 zile si o face de 3 ori pe an, Pluto are nevoie de 200 zile sa termine un singur ciclu retrograd. Planetele se misca la viteze diferite si unele au tendinta sa fie retrograde mai des, la cateva saptamani din nou, in timp ce altele o fac la cativa ani sau chiar mai rar.

Ce inseamna planete retrograde
Chiar se misca planetele invers pe orbita lor? Este posibil asa ceva? Raspunsul este NU. Miscarea retrograda a planetelor presupune deplasarea aparent „inversa” pe cer, asa cum este ea observata de pe Pamant. Iar astrologia este stiinta ce analizeaza astrele din perspectiva noastra de pe Terra. Aceasta „retrogradare” este cauzata de faptul ca Pamantul calatoreste prin spatiu mai rapid decat Jupiter, Uranus, Neptun sau Pluto, dar mai incet decat Mercur, Venus si Marte, care sunt mai apropiate de Soare.

Ce efecte au planetele retrograde?
Desi miscarea retrograda planetelor este considerata de multe voci ca avand efecte neplacute, nu este intotdeauna asa. De fapt, o miscare retrograda a planetelor iti ofera o noua sansa de a recunoaste, de a intelege si de a repara greseli facute in trecut, in functie de „specializarea” pe care o are fiecare planeta asupra noastra.

Planete retrograde 2021 – Mercur retrograd
Cand planeta comunicarii, Mercur, intra in aparenta miscare retrograda, poate aparea o stare de confuzie. Mercur influenteaza modul in care percepem si interpretam informatiile pe care le primim din mediul inconjurator, si cum prezentam aceste informatii celorlalti. Mercur influenteaza modul in care vorbim, negociem, cumparam, vindem, ascultam, contractele formale, documentele, calatoriile, corespondenta, transportul etc. Toate aceste arii din viata noastra sunt afectate atunci cand Mercur este retrograd.

Horoscop 2021 cu Cristina Demetrescu: „Sectorul banilor e cam prost până în vară. 2021 va aduce antidotul divin pentru planetă”
Mercur va avea 3 perioade de retrogradare in 2021.

30 ianuarie – 21 februarie (Zodia Varsator/Capricorn)
Primul retrograd al anului este al planetei Mercur, proaspat intrata in Varsator. Mercur retrograd in Varsator ar putea insemna dificultati si intarzieri in comunicare, intelec, detalii, finante, comert, mijloace de comunicare si transport. Pe de alta parte, Varsatorul (semn de Apa) poate aduce mai multa inspiratie, imaginatie si simt artistic, creativitate, capacitatea de a aplica lucrurile pe care le simti.

29 mai – 22 iunie (Zodia Gemeni/Taur)
Mercur retrograd in Gemeni inseamna ca nu te poti baza prea mult pe intuitive caci poat aparea momente de confuzie. In aceasta perioada te concentrezi mai mult pe zona de familie, casa, copii. Exista riscul sa devii introvertit.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă