Plan de restricții pentru carantina în Bucureşti. Prefectul Capitalei neagă noile măsuri pentru municipiu!

1 lună in urmă 6

Plan de restricții pentru carantina în Bucureşti.Potrivit unor surse citate de Antena 3, printre măsurile de carantină pentru București, ce s-ar putea aplica în weekend se numără închiderea mall-urilor, închiderea sălilor de fitness, interzicerea părăsirii localități.

Circulația în București ar putea să fie condiționată de declarația pe propria răspundere, iar cetățenii vor putea ieși din case doar în caz de urgențe medicale, pentru îngrijirea unei persoane vârstnice sau atunci când ar trebui să achiziționăm alimente.

Totodată, noul prefect al Capitalei,  Alin Stoica, spune că Bucureştiul nu va intra în carantină, dar că se vor înmulţi controalele în weekend în mall-uri şi pieţe. Bucureştiul are o incidemţă de 4,6 la mia de locuitori şi 1031 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.

„Deocamdată, măsurile pe care le aplicăm în Bucureşti sunt cele pe care le ştim. Ce am făcut în plus săptămâna aceasta a fost să discut cu o serie de autorităţi pentru a întări controlul cu scopul ca aceste măsuri să fie implementate mai bine.

Am cerut de la DSP Bucureşti propuneri. Propunerea lor este ca deocamdată să rămânem în această situaţie şi să continuăm întărirea controlului.

Avem deja o colaborare între poliţia Bucureşti şi Ilfov pentru filtre. Deocamdată aceasta este măsura. Ştim că există trafic intens între Bucureşti şi Ilfov. Încercăm prin aceste filtre să prevenim intrări masive dinspre Ilfov de persoane infectate. Şi colegii din Ilfov sunt în legătură cu prefectura. Dumnealor au luat măsuri pentru că circulaţia persoanelor să fie limitată” a spus Alin Stoica la Aleph News.

Bilanț COVID-19 din 19 martie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 5.593 cazuri noi, 143 decese, 1.313 de persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.593 de cazuri noi de COVID-19, iar 143 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV-2. Până vineri, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 886.752 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Citeşte şi: Creşte incidenţa COVID în Bucureşti. Capitala şi alte opt judeţe sunt în scenariul roşu
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă