Pique, atac la Bartomeu, cu o zi înainte de El Clasico: "A plătit pentru a ne critica, iar acum vrea bani"

4 luni in urmă 14

La Liga: Barcelona - Real Madrid, sâmbătă, 17:00, Digi Sport 1 și Digi 4K

Liga 1: Universitatea Craiova - Academica Clinceni, vineri, 21:00, Digi Sport 1

Deși s-a aflat printre jucătorii care au acceptat reduceri salariale, alături de Ter Stegen, Lenglet și De Jong, Pique nu a uitat de un gest pe care l-ar fi făcut președintele Josep Bartomeu.

Pique, atac la Bartomeu, cu o zi înainte de El Clasico: "A plătit pentru a ne critica, iar acum vrea bani"

În luna februarie a acestui an, presa din Spania a scris că Bartomeu a angajat o companie pentru a-i defăima pe adversari sau pe cei care îi deranjau pe șefii clubului. Totuși, președintele catalanilor a negat aceste acuzații.

"Eu, în calitate de jucător al Barcelonei, văd cum clubul a cheltuit bani, bani pe care acum îi vrea, pentru a ne critica. Și nu vorbesc de critici îndreptate către oameni din afara clubului, ci către actualii jucători. E groaznic!

I-am cerut o explicație președintelui, însă mi-a spus: 'Gerard, nu știam de acest lucru'. L-am crezut, însă acum văd că acea persoană responsabilă este în continuare în cadrul clubului. Asta mă doare foarte tare. Spun asta pentru că i-am transmis același lucru și președintelui", a declarat Pique, pentru La Vanguardia, citat de The Guardian.

Conducerea Barcelonei ar fi angajat o firmă care să posteze atacuri la adresa jucătorilor

La începutul acestui an, presa din Spania scria că Barcelona a angajat o companie, I3 Ventures, pentru a influenţa opiniile răspândite pe reţelele sociale. Influencerii aveau un dublu scop - acela de a proteja reputaţia preşedintelui Josep Maria Bartomeu şi de a feri conducerea de orice prejudiciu de imagine şi, în acelaşi timp, de a defăima adversari sau pe cei care deranjau pe şefii grupării catalane.

Firma ar fi fost responsabilă de peste 100 de conturi pe Twitter şi Facebook, iar printre cei care au fost atacaţi s-ar fi numărăt Messi şi soţia lui Antonella, Gerard Pique, Pep Guardiola, Xavi, Puyol, fostul preşedinte Laporta dar şi viitori candidaţi precum Jaume Roures sau Víctor Font. 

De exemplu, Messi a fost criticat pentru faptul că întârzie semnarea unui nou contract, Pique pentru afacerile legate de Cupa Davis, iar fostele legende pentru sprijinul dat contracandidaţilor la preşedinţia clubului care în vară va organiza alegeri în acest sens.

Totul a început în 2017, iar contractul este în valoare de 1 milion de euro, o sumă care nu avea nevoie de aprobarea consiliului de administraţie. Clubul a recunoscut că a angajat respectiva firmă, dar a negat orice legătură cu conţinutul mesajelor postate.

Etichete: real madrid , barcelona , la liga , gerard pique , josep bartomeu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă