Pilotul avionului al cărui motor a explodat în zbor, către turnul de control: „S.O.S, S.O.S. Avem nevoie să ne întoarcem imediat”

1 săptămână in urmă 3

Pilotul aeronavei United, care a aterizat de urgenţă după ce un motor a explodat, se aude pe o înregistrare publicată de Fox News cum solicită ajutorul turnului de control, la scurt timp de la decolarea din Denver. Compania aviatică a oprit de la zbor 24 de avioane Boeing 777.

Aeronava Boeing 777 se îndrepta de la Denver la Honolulu cu 231 de pasageri și 10 membri ai echipajului, când motorul drept a izbucnit în flăcări, la scurt timp de la decolare. Avionul a pierdut rapid altitudine și bucăți din aeronavă au căzut peste casele oamenilor.

„Am înregistrat defecțiuni ale motorului, trebuie să ne întoarcem. S.O.S, S.O.S. United 328. S.O.S, S.O.S…”, se aude pilotul într-o înregistrare obținută de Denver Post.

Turnul de control din Denver îi solicită să repete, iar pilotul zborului 328 îi solicită ajutorul de urgenţă. „S.O.S, tocmai a cedat un motor al aeronavei, avem nevoie să ne întoarcem imediat”, transmite pilotul.

Flight 328 @united engine caught fire. my parents are on this flight ?? everyones okay though! pic.twitter.com/cBt82nIkqb

— michaela? (@michaelagiulia) February 20, 2021

În cele din urmă avionul a aterizat în siguranță, iar la sol nimeni nu a fost rănit, după ce mai multe resturi ale aeronavei au căzut peste casele locuitorilor din statul Colorado.

Tyler Thal, care locuiește în zonă, a declarat pentru Associated Press că se plimba cu familia când a văzut un avion comercial mare, care zbura neobișnuit de jos și și-a scos telefonul pentru a-l filma.

„În timp ce mă uitam la el, am văzut o explozie și apoi norul de fum și câteva resturi căzând din el”, a spus Tyler Thal.

I saw an explosion on this low flying aircraft over @broomfield about 45 minutes ago. Debris fell from the plane and left a black cloud of smoke. The plane continued on. Any new on if this plane landed safely? @BroomfieldPD @NMFirePIO @9NEWS @KyleClark pic.twitter.com/paMCdiuWMN

— Tyler Thal (@tgthal) February 20, 2021

United Airlines a oprit de la zbor 24 de avioane Boeing 777

Compania aeriană americană United Airlines a anunțat că a oprit de la zbor 24 de aparate Boeing 777, după ce unuia dintre aparatele sale i-a explodat un motor, informează Mediafax.

De asemenea, Japonia a cerut tuturor companiilor aeriene care utilizează avioane Boeing 777 cu același model de motor să evite spațiul său aerian.

Boeing este de acord cu decizia Japoniei şi a recomandat suspendarea tuturor avioanelor 777 cu acelaşi motor. Producătorul spune că există în prezent 69 de avioane în serviciu cu acest motor. Potrivit Administraţiei Aviaţiei Federale, United este singura companie aeriană americană care foloseşte astfel de avioane, celelalte fiind în Japonia şi Coreea de Sud.

Agenţia a solicitat inspecţii suplimentare ale avioanelor Boeing 777 echipate cu motorul Pratt & Whitney 4000 în urma incidentului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă