Pieţele de flori, mai mult goale: "Nu se mai cumpără cum se cumpăra odată"

3 săptămâni in urmă 10

De Clara Mihociu.
Publicat: 25.04.2021, 08:28.
Actualizat: 25.04.2021, 08:38

Sâmbătă, pieţele de flori au fost mai mult goale. Chiar şi aşa, oamenii au fost pe la mormintele celor dragi, aşa cum e obiceiul, unde au lăsat buchete de flori.

Florarii ar fi trebuit să aibă o zi profitabilă, ieri. În schimb, pieţele din Târgu Mureş au fost pustii. Singurii muşterii au fost cei care au cumpărat flori pentru a le duce la mormintele celor stinşi din viaţă.

Alina Togănel, proprietar florărie: Toţi creştinii ortodocşi se duc la morminte. Vin, cumpără de la noi floricele de pus pe mormânt, în pământ, avem o gamă variată de coroniţe, buchete, am făcut aranjamente. Fiecare după buzunarul lui.

Cumpără lumea. Flori şi la ghiveci şi tăiate, măcar aşa ne amintim de cei decedaţi, de cei dragi.
Măcar o dată, de două ori pe an, ne amintim de părinţi, de bunici, de străbunici.

Toader Dulău, preot greco-catolic: În fiecare an, din moşi-strămoşi, pe meleagurile noastre credincioşii vizitează cimitirul fiind sâmbăta Sfântului Lazăr. Nu este o sărbătoare cu roşu în calendar, cu obligativitate, ci ţine de sufletul fiecăruia.

Nu se mai cumpără cum se cumpăra odată şi odată

Dacă florarii din Târgu Mureş au mai avut parte de câţiva clienţi, cei din Iaşi au foarte dezamăgiţi.

Nu se mai cumpără cum se cumpăra odată şi odată.
Cum era înainte de Florii?
Foarte bine.

Şi prin pieţele agro-alimentare, altă dată pline ochi în această perioadă, a bătut vântul.

Clara Mihociu, reporter Observator: Nici în piața de legume nu vedem prea multa lume. Cu toate că este puţin înainte de ora 8 dimineaţa și ar fi trebuit să fie forfota mare în Ajunul Floriilor, vedem că puţini au venit să se pregătească cum se cuvine pentru aceasta mare sărbătoare.

Singurele locuri în care s-au făcut pregătiri speciale au fost bisericile. Acestea se pregătesc pentru primirea credincioşilor, iar Sărbătoarea Floriilor e cel mai bun antrenament înainte de Paşte.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă