Piesa care a câștigat selecția națională Eurovision din Cipru a dus la amenințări cu incendierea televiziunii publice. Care este motivul

2 luni in urmă 2


Piesa aleasă pentru a reprezenta Cipru la Eurovision 2021 a stârnit controverse. Un apel anonim, efectuat vineri, 26 februarie, ameninţa cu „incendierea clădirii” televiziunii publice CyBC, iar un sindicat al profesorilor de educaţie religioasă din licee a cerut renunțarea la melodie, informează agenție France Presse, citată de Agerpres.


Melodia, intitulată „El Diablo” („Diavolul”, în spaniolă) şi interpretată de cântăreaţa greacă Elena Tsagrinou, a fost difuzată miercuri pentru prima dată de CyBC.


CyBC a sesizat poliţia cu privire la un apel anonim care ameninţa cu incendierea clădirii televiziunii în semn de protest, a informat vineri agenţia de presă cipriotă. Alarma s-a dovedit falsă, dar poliţia investighează incidentul.


Mai mult, un sindicat al profesorilor de educaţie religioasă din licee a dat publicităţii vineri un comunicat prin care solicită postului public să renunţe la melodie.


„Îl laudă pe Satana”


Sindicatul şi-a exprimat „groaza” cu privire la subiectul versurilor melodiei selectate pentru competiţia europeană programată pentru luna mai, susţinând că interpreta acesteia „l-a lăudat pe Satana, şi-a dedicat lui viaţa şi l-a iubit”.CyBC a răspuns atacurilor explicând că piesa a fost înţeleasă greşit şi că este inspirată din „lupta eternă dintre bine şi rău”.


Cipru a terminat pe locul al doilea concursul Eurovision din 2018, cea mai bună poziţie obţinută până în prezent


România va fi reprezentată la Eurovision 2021 de Roxen.


Foto: captură Youtube


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă