Pierre Emerick Aubameyang a fost internat cu malarie, după ce a jucat la echipa națională

2 săptămâni in urmă 12


Căpitanul echipei Arsenal Londra, Pierre-Emerick Aubameyang, a anunţat că s-a îmbolnăvit de malarie, după ce s-a deplasat în ţara sa natală, Gabon, pentru a susține meciurile internaţionale de la sfârşitul lunii martie, informează AFP, citată de Agerpres.


La revenirea în marea Britanie, Pierre-Emerick Aubameyang a ratat partida pe care Arsenal a câştigat-o cu 3-0 în faţa formaţiei Sheffield United, duminica trecută în Premier League, precum şi meciul retur cu Slavia Praga, disputat joi seara în sferturile de finală ale Europa League, în care londonezii s-au impus cu 4-0, calificându-se în semifinale.


"Din păcate, am contractat malaria în timp ce eram la echipa naţională a Gabonului, în urmă cu câteva săptămâni. Am petrecut câteva zile la spital, în această săptămână, dar mă simt deja mai bine în fiecare zi”, a scris fotbalistul african pe contul său de Instagram


„Le mulţumesc medicilor care au detectat şi tratat virusul atât de repede", a mai precizat Aubameyang, fără însă să precizeze durata indisponibilităţii sale.


În meciul tur cu Slavia Praga, Aubameyang a fost rezervă, intrând ulterior pe teren.


Aubameyang a marcat 9 goluri în 25 de meciuri disputate în actuala ediţie din Premier League, faţă de 22 de reuşite în sezonul trecut. Atacantul în vârstă de 31 ani a semnat recent un nou contract pe trei ani cu „tunarii”.


Ce este malaria?


Malaria este o boală infecţioasă des întâlnită în multe zone tropicale şi subtropicale. Boala este determinată de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium.


Parazitul malariei este transmis prin înţepătura femelei ţânţarului anofel, în principal între amurg şi zori.


În principal, malaria se manifestă prin febră apărută la şapte zile de la prima posibilă expunere sau la trei luni (mai rar mai târziu) de la ultima posibilă expunere.


În lipsa măsurilor corespunzătoare de prevenire şi tratament, malaria poate evolua către deces, potrivit site-ului Centrului medical de diagnostic şi tratament Victor Babeş, citat de News.ro.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă