Piata smartphone-urilor a crescut cu 24% in primul trimestru. Este cea mai mare crestere din ultimii 6 ani

3 săptămâni in urmă 21

Primul trimestru din 2021 a adus pietei de de smartphone-uri cea mai mare crestere din ultimii 6 ani, dupa un 2020 cu rezultate foarte slabe, din cauza pandemiei.

In primul trimestru al acestui an au fost vandute 340 de milioane de smartphone-uri, conform Strategy Analytics. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cresterea este de 24% - cea mai mare crestere trimestriala din 2015.

In fruntea topului se afla China, unde s-au vandut 94 de milioane de unitati. Este regiunea cu cea mai mare crestere in primul trimestru, avand 35% in plus fata de anul anterior.

Cei mai importanti producatori raman, in ordine, Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo si Vivo. Acestia si-au crescut cota comuna de piata de la 71% in urma cu un an, la 76%.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Marii producatori de smartphone-uri nu au fost afectati pana acum de criza de cipuri, avand stocuri suficiente. Problemele sunt la nivelul producatorilor mai mici, care vor avea mai mult de suferit de pe urma crizei de componente.

Cu 77 de milioane de unitati livrate si o cota de piata de 23%, Samsung ramane liderul de pietei. Producatorul coreean este urma de Apple, care a vandut 39 de milioane de iPhone-uri si are 17% din piata.

Ultimele trei locuri din top 5 sunt ocupate de trei companii chineze, Xiaomi, Oppo si Vivo. Cele trei au profitat de revenirea in forta a pietei chineze si inregistreaza cresteri anuale cuprinse intre 68% si 85%. Xiaomi are o cota de piata mai mica cu doar 2% decat Apple.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă