Piata criptomonedelor a pierdut vineri peste 200 de miliarde de dolari. Bitcoin a coborat sub 50.000 de dolari pe unitate

1 săptămână in urmă 20

Bitcoin a scazut vineri sub 50.000 de dolari pe unitate pentru prima oara de la inceputul lunii martie, iar piata criptomonedelor a pierdut pe ansamblu peste 200 de miliarde de dolari, pe fondul ingrijorarilor ca planul presedintelui Joe Biden de a majora semnificativ taxele pe castigurile de capital va duce la reducerea investitiilor in activele digitale, transmite Reuters.

Presa a relatat joi ca administratia Biden intentioneaza sa faca o serie de modificari ale codului fiscal, intre care un plan de crestere de aproape doua ori a taxelor pe castigurile de capital la 39,6% pentru persoane care castiga peste 1 milion de dolari.

Bitcoin, cea mai valoroasa si mai cunoscuta criptomoneda, a scazut vineri la 47.555 de dolari pe unitate, revenindu-si in timpul tranzactiilor la 49.667 dolari pe unitate, cu 4% sub nivelul din ziua precedenta.

In urma cu doar zece zile Bitcoin atinsese o valoare record de peste 63.000 de dolari.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Ether si XRP au scazut cu 3,5%, respectiv cu 6,7%, in timp ce dogecoin a coborat cu 20%, la 0,21 dolari pe unitate, potrivit firmei de analiza a datelor CoinGecko.

Pe ansamblul saptamanii, bitcoin a scazut cu 11,3%, consemnand cea mai slaba evolutie saptamanala de la sfarsitul lunii februarie. De la inceputul anului, bitcoin a crescut cu 72%.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă