Piata centrala din Pitesti a fost vandalizata la doar cateva ore dupa ce a fost inaugurata

1 lună in urmă 1

Autoritatile locale din Pitesti au constatat ca spoturi luminoase au fost smulse iar banci noi au fost stricate, in Piata Primariei, la doar opt ore dupa ce zona a fost redeschisa publicului in urma renovarii. Primaria face apel la localnici sa anunte actele de vandalism pe care le observa.

"Sunt mai putin de 8 ore de la accesul liber al cetatenilor in Piata Primariei si au aparut primele acte de vandalism! Spoturi de lumina din spatiul verde au fost deja smulse. Facem apel la pitesteni sa ia atitudine impotriva celor care ne fac de ras orasul si ne produc constant pagube in spatiul public! Curand, speram, Politia Locala va reveni in subordinea Primariei de sub coordonarea Politiei Romane si va putea supraveghea si stopa cu mai multa eficienta actele iresponsabile ale persoanelor fara bun simt!", au transmis, sambata, pe Facebook, reprezentantii Primariei Pitesti, cae au postat fotografii cu rezultatele actelor de vandalism.

Piata Primariei din Pitesti a fost redeschisa publicului vineri, dupa ce a fost renovata.
Lucrarile de reabilitare au inceput in urma cu un an si au constat in refacerea zonei pietonale prin montarea de pavaj ornamental din dale de granit 25-25 cm, lucrarile incluzand strat de sapa semi-umeda de inalta rezistenta pentru granit, dale din beton de ciment, strat din piatra sparta, strat din balast, nisip anticapilar cu grosimea de 5 centimetri.

"Iluminarea este asigurata prin 26 de corpuri iluminat ambiental spatii verzi, 13 corpuri iluminat ambiental semiinaltime, 50 de corpuri iluminat incastrate, 8 corpuri iluminat arhitectural, 28 de corpuri iluminat stalpi 4 m si 18 corpuri iluminat stalpi 12 m. Stalpii de iluminat, prevazuti cu sursa de lumina - tip LED, de culoare gri, au fost relocati, iar cablurile au fost ingropate. Piata Primariei beneficiaza si de un video wall performant. Spatiile verzi, marite cu aproximativ 10 mp, vor fi intretinute de o instalatie care cuprinde 214 aspersoare cu sistem automat. In proiectul de reabilitare a Pietei Primariei a fost prevazuta si amenajarea unui grup sanitar subteran, acesta fiind dotat cu lift pentru persoane cu dizabilitati", transmiteau oficialii administratiei locale vineri, la receptia lucrarilor.

La acel moment, municipalitatea facea apel la "spiritul civic" al cetatenilor "pentru pastrarea curateniei, pentru folosirea cu responsabilitate a grupului sanitar si a pubelelor pentru gunoi".

Citeste si:

Ghid complet pentru vaccinarea anti COVID-19 in etapa a III-a. Care sunt regulile, cum functioneaza lista de asteptare si ce sunt programarile estimativeDaniel Ghita, discurs agramat in Parlament: "Aceste fantome a trecutului ne urmareste si ne otraveste vietile si astazi"Cum a fost agresata in camera de hotel cantareata Laurette: "De ce crezi ca ai venit aici?" Marturii cutremuratoare ale artisteiInca un tronson din drumul expres Craiova-Pitesti a primit unda verde. Cati bani vor fi alocati pentru lotul de 31,7 kilometriFOTO Sahtior a fost distrusa pe "Olimpico", dar ea a plecat invingatoare. Cine e Olga, jurnalista care a dat "foc" Romei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă